Life&style

Stigao je džin bez kalorija - evo u čemu je "kvaka"!

Drugačiji oblik "ispijanja" ovog alkoholnog pića je tu i mi ga jedva čekamo isprobati. Samo, morat ćemo pričekati još neko vrijeme dok ne dođe na hrvatsko tržište

Džin je poznat po tome što ima najmanje kalorija u usporedbi s drugim alkoholnim pićima. Osim toga, nedavno je provedeno istraživanje u kojemu je dokazano kako džin pomaže pri mršavljenju. Znanstvenici su prilikom istraživanja mjerili potrošnju kalorija kod miševa kojima su dali injekciju džina i kod miševa kojima su dali injekciju vode. Rezultati su pokazali kako se miševima, koji su imali džina u organizmu, metabolizam ubrzao za čak 17 posto. Za to su zaslužne bobice smreke, koje su jedan od sastojaka većine europskih džinova.

No, kao još bolja ideja čini se džin bez kalorija, zar ne? Jedna destilerija pobrinula se za to i kreirala novu verziju mnogima omiljenoga alkoholnog pića, koja, pazi sad, uopće nema kalorija!

 | Autor: Instagram Instagram

Džinovacija

Nažalost, džin bez kalorija ne dolazi u klasičnom izdanju na kakvo smo svi navikli, nego u novom inovativnom obliku. Britanski brend Whitley Neill udružio se s tvrtkom Lick Me I'm Delicious kako bi stvorio revolucionarno izdanje džina - pitku maglicu. Za razliku od klasičnog ispijanja džin tonika s ledom iz čaše, maglica džina usisava se kroz slamku kroz mehaničke kuglice instalirane u baru.

 | Autor: Instagram Instagram

Različiti okusi

Maglice džina dolaze u tri drugačija okusa - klasičan, suhi džin, džin s okusom maline te džin s okusom rabarbare i đumbira. Za sada su dostupne samo u tri londonska bara, ali proizvođači se planiraju proširiti i na ostale barove diljem zemlje ako se pokažu kao hit. Nadamo da hoće jer ih željno iščekujemo na hrvatskom tržištu. 

Možda vas zanima Što tvoje omiljeno piće otkriva o tvom karakteru Rubrika Life&style Life&style

A do tada, donosimo ti popis kalorijskih vrijednosti dostupnih džinova:

(kalorijske vrijednosti odnose se na količinu od 25 ml)

  1. Tanqueray Gin – 67 kalorija
  2. Plymouth Gin – 62 kalorije
  3. Copperhead – 60 kalorija 
  4. Bombay Sapphire – 56 kalorija 
  5. Brockman’s Gin – 56 kalorija 
  6. Botanist Gin – 56 kalorija 
  7. Skol Gin – 54 kalorije
  8. Hendrick’s Gin – 54 kalorije
  9. Gordon’s Gin – 52 kalorije 
  10. Ophir Gin – 50 kalorija

P.S. Kalorijska vrijednost povećava se ako dodaš gazirana pića.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0