Life&style

Slatki gastro vodič: Gdje u Zagrebu kupiti najljepše rođendanske torte?

  • Rođendanske torte, simbol sreće i slavlja, dolaze u nevjerojatnim oblicima, bojama i okusima
  • Danas, rođendanske torte nisu samo desert, već pravo umjetničko djelo koje osvaja nepca slavljenika i gostiju
  • Od klasičnih i elegantnih do ekstravagantnih i šarenih, izdvojili smo tri domaće slastičarnice koje nude predivne torte koje će vas osvojiti na prvi pogled

Zagrebačka gastro scena poprilično je bogata, a kada je riječ o slasticama, moramo priznati da smo se i sami iznenadili kada smo vidjeli koliko je ponuda raznovrsna. Rođendanske torte, ali i torte za bilo koju drugu svečaniju prigodu poput krštenja, vjenčanja i sl., moraju biti posebne, kako okusom tako i dizajnom, a baš takve pronašli smo na sljedećim lokacijama.

Špatula pastry

Iza ove slastičarnice krije se Luka Sopta, jedan od najpoznatijih domaćih pastry chefova. Nakon što je dugi niz godina radio za renomirane domaće restorane i slastičarne, odlučio je pokrenuti nešto svoje i to nešto će vam oduzeti dah. Špatula pastry u svojoj ponudi nudi širok asortiman slastica, a s fokusom na torte, osim božanstvenog okusa, tu je i predivan dizajn koji će zaokružiti cijeli paket. Tematske ili rođendanske, Luka radi baš sve, stoga zapamtite adresu Vlaška 121.

Šlag na kraju

Iva Erlić, po struci arhitektica, radi torte koje su prava mala umjetnička djela. Doista specifične i drugačije, Ivine torte pričaju priču u kojoj se isprepliće pregršt pomno odabranih detalja. Ova slastičarnica specijalizirana je za personalizirane torte, ali i sitnije slastice te je finalni rezultat posebno atraktivan - okusom i izgledom. Također, osim uobičajenih okusa, možete personalizirati i daj dio narudžbe te u potpunosti imati tortu po svojem guštu. Ova slastičarnica nalazi se u Strojarskoj 6.

Neka jedu kolače

Ivana Čuljak dobro je poznato ime na domaćoj slastičarskoj sceni, a to nas i ne čudi s obzirom na to da njezine kolače obožavamo. Kada je riječ o tortama, okus nije niša manje impresivan, a upotpunjen je divnim personaliziranim dizajnom. Ivanine torte estetski nas asociraju na romantične šetnje, vrlo su zaigrane, ali s dozom umjetničkih elemenata koji osvajaju na prvu. Ivanina slastičarnica nalazi se na adresi Kamaufova 22.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Čuljak (@chu_lo_)

Photo: Foto: Instagram @slagnakraju
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lucija23

    Dodala bih Sweet Cakes Lab
  • manfred

    prelijepe torte