Life&style

Rapska Rajska plaža i sama je prekrasna, a sad će ju krasiti još i sklupture od pijeska

  • Predivna Rajska plaža u Loparu ponovno postaje umjetnička kulisa za skulpture od pijeska
  • 27. do 30. lipnja njome će vladati skulpture morskih čudovišta, što je tema 12. Festivala skulptura u pijesku koje će izraditi domaći i strani umjetnici
  • Nagrađena će biti najljepša skulptura, ali i najbolja fotografija skulpture. Naime, nakon rušenja pješčanih čudovišta, o njima će na Rajskoj plaži svjedočiti snimljene fotografije

Jedna od najljepših hrvatskih pješčanih plaža, Rajska plaža u Loparu na otoku Rabu ove godine ugostit će dvanaesti po redu Festival skulptura u pijesku. Poznati festival održat će se od 27. do 30. lipnja, a okupit će brojne domaće i svjetske umjetnike koji će ove godine izrađivati umjetničke kreacije na temu morskih čudovišta. Festival skulptura u pijesku zajednički organiziraju Turistička zajednica Općine Lopar i Akademija likovnih umjetnosti iz Zagreba. Za sve zainteresirane posjetitelje i ljubitelje umjetnosti u pijesku ulaz je besplatan.

 | Autor: Promo Promo

Umjetnici će tijekom četiri dana izrađivati skulpture od zlatnožutog pijeska, a programski dio festivala sadrži dva dijela - natjecanje u izradi najljepše skulpture i natjecanje za najbolju fotografiju pješčane skulpture. Za izradu skulptura koriste se jedino pijesak i voda što cijeli proces čini još impresivnijim (na Rabu je čak 30 pješčanih plaža!). Po završetku Festivala Rajska plaža se vraća u prirodno stanje, a skulpture ostaju zabilježene na senzacionalnim fotografijama, kao trajna uspomena na ovo jedinstveno događanje.

Dodatnu čar Festivalu daje nagrađivanje najboljih skulptura i fotografija, u čijem izboru sudjeluju umjetnici, stanovnici i turisti na otoku. Inače, idejni začetnik Festivala koji se održava od 2012. godine je akademski slikar i profesor Zlatko Kauzlarić Atač, dok je umjetnička voditeljica festivala akademska kiparica Paula Banić.

“Lopar je idealno mjesto za one koji dolaze na Festival skulptura u pijesku upravo zbog toga što nudi pijesak zlatnožute boje i vodu, pomoću kojih se stvaraju impresivna umjetnička djela. Veseli nas što smo zahvaljujući ovoj jedinstvenoj manifestaciji postali jedna od poznatijih destinacija za turiste kojih je svake godine sve više”, rekli su iz Turističke zajednice Općine Lopar.

Ljeto kod Matoša Možda vas zanima Najbolji džin tonik u gradu i kokteli od pjenušca pod zvjezdanim nebom: stiže još jedno Ljeto kod Matoša Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Promo Promo

Photo: Promo
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    great