Life&style

Prepoznaješ li ove osobine kod svojih roditelja?

Majke i očevi su pomalo čudna bića, a ipak, gotovo svi roditelji imaju neke zajedničke osobine. Otkrivamo ti top 4.

U pubertetu su nam roditelji dosta sramotni i naporni, ali s vremenom više to, naravno, ne mislimo. Na kraju, volimo ih najviše na svijetu... ali su nam i dalje pomalo čudni...Ovo su 4 osobine koje dijeli većina današnjih roditelja - prepoznaješ li ih i kod svojih?

1. Stalno miješaju naša imena

„ Ana, ajme Josipa, ma Laura dođi!“ Kao dijete se stvarno osjećaš manje voljenim kada tvojim roditeljima treba par pokušaja da ti pogode ime. Prema jednom nedavnom istraživanju, to ne znači da te roditelji manje vole – upravo suprotno. Mi ljudi, naime, memoriramo članove obitelji u posebnoj emocionalnoj kategoriji. U toj kategoriji se nalaze sva djeca, braća i sestre, bake i djedovi itd. I prema istraživanju profesorice Samanthe Deffler s američkog fakulteta Duke University, čak se u toj kategoriji memoriraju i psi. Dakle, ne brini, ne voli tata psa više od tebe...

2. Bez oduševljenja

Bilo da se radi o novom prijatelju, o mogućem novom poslu ili o novoj tetovaži – kada se radi o promjenama u životu njihove djece entuzijazam roditelja je obično ograničen.  

3. Prepričavaju sve stoput

U nekom trenutku se počnu zaboravljati stvari o kojima se već pričalo. Zbog toga nije ni čudno kada ti mama priča o aferi susjede po 10. put, ali ni kada počne govoriti nešto što si joj zapravo ti sama rekla. 

4. Otkako su otkrili društvene mreže, više ništa nije kao prije

Označuju te na starim fotografijama, komentiraju svaku tvoju aktivnost, rade grozne selfije i šalju ti stalno slike putem Messengera ili Whats Appa... Naši „neiskusni pilići“ su  odrasli. 

 

Photo: None

Komentari 0