Life&style

Poznati chefovi otkrili su nam što nikada ne bi naručili u restoranu

Neki od najpoznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara otkrili su nam koja jela ne treba naručivati u restoranu i na što posebno obraćaju pozornost pri svojim narudžbama

Sigurno si već nebrojeno puta čula da neka jela jednostavno ne treba naručivati u restoranu, poput morske hrane u mjestu koje je daleko od obale ili hrane za koju restoran nije specijaliziran. Pitale smo poznate domaće kuhare što oni izbjegavaju pri svojim narudžbama i dobile vrlo slične odgovore. Donosimo ih u nastavku: 

Ivan Pažanin 

"Kad mi se jede nešto, onda idem tamo gdje je provjereno i gdje znam za što su eksperti. Tako da ne volim šarati. Znam što je restoran, što je konoba, što je pizzeria pa idem na neku svoju sigurnu priču. Niti jedan ozbiljan chef neće ući u objekt koji nije renomiran, koji ne radi dobro i koji nema nekog smisla. Ukratko, kada mi idemo jesti, idemo ondje gdje znamo da je dobro i sigurno."

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Andrej Barbieri

"U restoranima generalno pokušavam a priori procijeniti tehničku sposobnost kuhara pa od istih izbjegavam tražiti ono što smatram da ne znaju dobro skuhati."

Možda vas zanima Split ili Zagreb: čiji su restorani bolje prošli na Tripadvisoru? Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Danijela Berković/PIXSELL Danijela Berković/PIXSELL

Mate Janković

"Pa zapravo, ne postoji ni jedna stvar koju ne bih naručio u restoranu. Ako ste već ušli u restoran koji je poznat po ćevapima, velika je vjerojatnost da ćete naručiti ćevape. Ako ste ušli u restoran koji je poznat po ribi, velika je vjerojatnost da ćete jesti apsolutno sve što je vezano uz plodove mora. Ali definitivno nećete ući u restoran koji je poznat po roštilju i tražiti frigane lignje. Zato što, ne da nije primjereno, nego je jednostavno mala vjerojatnost da će to biti dobro i svježe. Ja osobno nemam no-no format. Dakle, ako uđem u Noel, normalno da se prepuštam kuharu. Ako uđem u Pelegrini, normalno da se prepuštam kuharu. A ako uđem u Stari kotač, onda sigurno neću jesti lignje, nego ću jesti ono što mi nude. Zapravo ja se prilagodim restoranu, a ne restoran meni. Mi ulazimo unutra zbog onoga po čemu su oni dobri."  

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL

David Skoko

"Ja, recimo, nikada ne naručujem rižota jer je uglavnom riža prije skuhana, a to izbjegavam. Kako radim u restoranu koji radi isključivo na dnevnoj ponudi i nudim najbolje što ima pa ako idem u restoran u koji imam povjerenja definitivno naručujem iz dnevne ponude. I redovito slušam prijedloge konobara, pogotovo u restoranima koje poznajem i u kojima sam već jeo." 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Photo: miss7 / Dusko Marusic/PIXSELL / Instagram

Komentari 0