Life&style

Otkad Carrie Bradshaw službeno više nije cool?

„Seks i grad“ danas slavi 20. godina i još uvijek je kult. Teme su bezvremenske te problemi četiriju prijateljica – za razliku od njihovih outfita – nikad neće izići iz mode. Za većinu fanova upravo je Carrie omiljeni lik. Međutim, ona više nije ideal žene 21. stoljeća…

Serija „Seks i grad“ producirana je od 1998. do 2004. godine – i vremena se mijenjaju, ali i oči koje gledaju seriju. Naravno, serija je kult, kao i svi majstorski osmišljeni te odglumljeni likovi. Dugo vremena je Carrie bila omiljena junakinja serije – fanovi su je smatrali boginjom i obožavali je. Ipak, sve je više glasova kako danas, 20 godina nakon prvog prikazivanja, njezin lik više nije aktualan i danas ne bi osvojila toliku popularnost. Možda bi prednost kod ženske TV publike osvojile neke druge i drukčije dame. 

Možda vas zanima Teška svađa glumica 'Seksa i grada' zbog trećeg nastavka filma Rubrika Stars Stars

Čujmo teoriju zašto je Carrie passe? Godine 2018. želimo sve – posao iz snova, fantastičan privatni život, a možda i – prije ili kasnije – stalnu vezu. Svatko teži razviti svoju osobnost te izvući najbolje iz sebe. Međutim, Carrie Bradshaw se ne razvija – čak je i knjiga koju je objavila zbir njenih starih kolumni. Carrie pokušava u šest godina (koliko je trajala serija) ostvariti jedan jedini cilj – pronaći savršenog životnog partnera. Rastrgana je između Aidana i Mr. Biga, a čini se kako joj je karijera postala sporedna stvar. 

Stoga su Miranda Hobbs ili Samantha Jones nove omiljene junakinje iz serije. Miranda razvija svoju karijeru odvjetnice, postaje partnerica u tvrtki, a još uspijeva biti i uspješna samohrana majka. A Samantha Jones? Ona voli i živi punim plućima život pun seksa te je kao PR-agentica sa svojom vlastitom tvrtkom i u 2018. godini inspiracija drugim ženama. Čak i u svojoj vezi sa Smithom, Samantha očito nosi hlače. 

Možda vas zanima Od sada cipele Sarah Jessice Parker kupujemo i na Amazonu Rubrika Stars Stars

Miranda i njena cool odijela, dolčevite i jogging-outfiti te Samantha u seksi elegantnim poslovnim kombinacijama, još su uvijek naša inspiracija. Ocrtava njihove prednosti i snagu te je i u 2018. godini stajliš. 

Even though all signs indicate that Carrie is vanilla as fuck, she does have one well-documented kink: roleplay. We’ve seen her show up at Mr. Big’s apartment dressed as a french woman, a dominatrix, and a semi-slutty candy striper named Candy. However, her decision to dress like the Lolita of NewYork-Presbyterian probably has more to do with her love of vintage pinafores than anything else. We’d venture to guess that she already had this hanging in her closet, waiting for illness to strike a member of her inner circle. But who can blame Carrie? The jailbait look has always worked for her, and we respect that. (S6/EP11) #CarrieBradshaw #Roleplay #JailbaitLook #MedicalAesthetic #Pinafore #Stripes #CandyStripingNotStripping

A post shared by Every Outfit on Sex & the City (@everyoutfitonsatc) on

OK, argumenti koji daju pluseve Mirandi i Samanthi stoje, ali mislimo da je Carriena neumorna potraga, nekad uspješnija, nekad manje uspješna za Onim Pravim nepresušna inspiracija ženama. I danas. Da, karijera je važna, ali na štetu ljubavi? Malo bi žena to potpisalo. Naravno, ne smijemo zanemariti ni njezine stylinge koje smo pobožno pratile iz epizode u epizodu. Pa što ako je u tridesetima po New Yorku trčkarala u ružučastoj haljinici koja izgleda poput šećerne vune? To je zabavnije od odijela. Zato, ako je Carrie Bradshaw službeno necool, mi se službeno ne slažemo.

 
Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0