Life&style

Od glave do pete: Home made preparati za tijelo

Sa sastojcima iz hladnjaka ili onime što već imate u kupaonici možete napraviti sjajne pripravke za cijelo tijelo, koji će kožu učiniti mekom i lijepom... Provjerite recepte...

Tretman za hidrataciju 

Sastojci: 2 žličice majoneze, 1 žličica baby ulja

Dobro pomiješajte oba sastojka. Nanesite smjesu na lice, vrat i suhu kožu laktova i koljena (ili na druge dijelove tijela gdje smatrate da će vam koristiti). Pričekajte 20 minuta, a zatim dobro isperite kožu mlakom vodom.

Regenerator

Sastojci: 1 avokado srednje veličine, 2 žličice meda

Oljuštite avokado i izvadite košticu. Dobro ga izgnječite u dubljoj zdjeli, dodajte med i miješajte dok smjesa ne postane kompaktna. Utrljajte u kosu i tjeme. Pričekajte 20 minuta, a zatim operite kosu na uobičajen način.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Biljni melem za jačanje noktiju

Sastojci (za 20 do 30 tretmana): 2 žličice ricinusovog ulja, 2 žličice soli, 1 žličica pšeničnog ulja

Ulijte sastojke u staklenu bočicu sa zatvaračem. Dobro promućkajte prije svake uporabe. Utrljajte malu količinu emulzije u svaki nokat. Pričekajte tri do pet minuta, a zatim obrišite nokte pamučnom blazinicom.

Melem od meda i kakao maslaca

Sastojci (za 100 tretmana): 2 žličice maslinovog ulja, 1/2 žličice meda, 3/4 žličice pčelinjeg voska, 1/2 žličice čistog kakao maslaca, aromatično ulje po izboru (pepermint ili vanilija), sadržaj jedne kapsule vitamina E

Zagrijte ulje, med, vosak i maslac u manjem lončiću (na nižoj temperaturi) dok se svi sastojci ne rastope. Sklonite s peći i pričekajte dvije­tri minute da se smjesa ohladi. Umiješajte aromatično ulje i vitamin E i izlijte u posudu po izboru.

Maska za omekšavanje kože ruku

Sastojci: 50 g smeđeg šećera, baby ulje u količini koja je potrebna da bi se napravila gušća smjesa

Pomiješajte sastojke. Utrljajte smjesu u kožu ruku pokretima kojima perete ruke. Nastavite trljati ruke na isti način jednu minutu, a zatim ih isperite toplom vodom.

Kupka za umorne noge

Sastojci: 100 g soli za kupanje, eterično ulje po izboru (lavandino, ružino i patchouli djeluju opuštajuće, dok ulje eukaliptusa i limunske trave djeluju osvježavajuće)

Napunite kadicu za pedikuru toplom vodom, ili kadu za kupanje, do visine gležnjeva. Otopite 100 g morske soli, a zatim dodajte ulje. Držite stopala u kupki 10 do 15 minuta, a nakon toga ih obrišite ručnikom i utrljajte hidratantnu kremu.

Piling od morske soli

Sastojci (za više tretmana): 200 g krupne morske soli, 1 dl baby ulja

Pomiješajte sastojke i ulijte smjesu u staklenu teglu s poklopcem. Piling treba odstajati 24 sata. Promiješajte smjesu i nanesite na dijelove tijela na kojima želite napraviti piling. Masirajte ih, pričekajte nekoliko minuta, a zatim se istuširajte.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0