Life&style

Fish House dolazi u Zagreb: street food varijante morskih delicija nikad nisu zvučale bolje

Ako ste već posjetili Rovinj, vjerojatno ste upoznati s jednom od omiljenih gastro adresa - Fish House. Naime, radi se o restoranu koji nudi kvalitetan street food baziran na ribi. Inicijalno smješten u samom srcu Rovinja, početkom ljeta otvoren u Zadru - od ove jeseni svojim neodoljivim delicijama očarat će i Zagrepčane. 

Ovaj restoran svoj ugled na bogatoj gastronomskoj sceni zaslužio je zahvaljujući klasičnim ribljim jelima u neobičnoj street izvedbi. Fish House gostima nudi zanimljive zalogaje poput ribljeg hot doga, tuna tacosa ili pak popularnih peciva od srdele. Ne smijemo zaboraviti niti na burgere s oradom ili pak mix kozica, srdela, girica, lignji i trilja. 

Najveća posebnost Fish Housea krije se u zanimljivoj sinergiji tradicionalnih jela s modernim pristupom pripremi koja je i dalje zadržala orginalne okuse, ali s pomakom. Iza svih jela koje će ovo mjesto nuditi krije se chef Jasmin Hajrula koji u svom portfoliju ima neke od najprestižnijih restorana s Michelinovim zvjezdicama, pa zapravo nije neobično što je predstavio ovako kreativan i nesvakidašnji koncept. 

Restoran na svojim morskim lokacijama uživa veliku popularnost i uvijek se traži mjesto više, stoga ne sumnjamo da će i zagrebačka publika jednako dobro reagirati. Mi predlažemo da Fish House svakako posjetiš, čak i ako na prvu nisi od morskog menija, sigurni smo da će te jela iz kreativne radionice ovog lokala potaknuti na to da primijeniš mišljenje. S druge strane, ako si jedna od onih koja odbrojava dane do otvaranja, iako još nema točne potvrde datuma i lokacije, imamo osjećaj da je taj trenutak iza ugla. 

Photo: Foto: Instagram @fish_house_by_chef_jasmin

Komentari 0