Life&style

Crumble s trešnjama: Slatko voćno osvježenje i najbolji prijatelj sladoleda od vanilije

  • Sezonsko izdanje crumblea s trešnjama ćeš pripremiti, ispeći i servirati za manje od 40 minuta
  • Jako se dobro slaže sa sladoledom od vanilije, a ako nije pri ruci poslužit će i lagano tučeno slatko vrhnje
  • Imamo jednostavan recept, a uživanje u ovoj voćnoj deliciji je zagarantirano
  • Pročitaj više: Desert iz snova - Torta od palačinki s kremom od šumskog voća i Nutellom
Ovog smo se tjedna usmjerili na jela za koja nije potrebno paliti pećnicu, ali činimo malu iznimku. Naime, crumble s trešnjama je toliko jednostavan za pripremu i brzo gotov, da smo za njega spremni zagrijati pećnicu.

U crumbleu se uživa dok je još topao, a najbolji mu je partner sladoled od vanilije. Ako ti nije pri ruci, poslužit će i lagano tučeno slatko vrhnje. 

Crumble možeš peći u dubljem kalupu za pite promjera 30 cm ili u četvrtastoj keramičkoj posudi.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

 

Sastojci za nadjev:

  • 1 kg svježih trešanja bez koštica
  • 50 g šećera
  • 1 limun 
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
Možda vas zanima Austrijska slastica u proljetnom ruhu: štrudl od jagoda i griza za prste polizati Rubrika Life&style Life&style

Sastojci za crumble:

  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g hladnog maslaca
  • ½ žličice soli
  • 70 g svijetlog smeđeg šećera
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 40 g listića badema

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Priprema:

  1. Pomiješaj trešnje sa šećerom, ekstraktom vanilije te sokom i koricom limuna. Premjesti ih u posudu za pečenje premazanu s malo maslaca.
  2. Glatko brašno i hladni maslac izradi rukama u mrvičastu smjesu pa dodaj preostale sastojke. Nakon kratkom miješanja, rasporedi dobiveno tijesto preko trešanja.
  3. Peci u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Crumble bi trebao biti gotov za otprilike pola sata.

Posluži toplo, u klasičnoj kombinaciji sa sladoledom od vanilije. 

 

Možda vas zanima Starinski kolač od jabuka i griza: Recept za neodoljivu slasticu koja ne može loše ispasti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @thesugarologist
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    najbolji kolač