Life&style

Činjenice koje razumiju samo najmlađa djeca u obitelji!

Ako si i ti bila najmlađe dijete u svojoj obitelji sigurno si svjesna svih prednosti i mana koje dolaze s tim. Ne možemo garantirati koji je popis duži, ali možemo to da ćeš se uvjereni smo, pronaći u ovim situacijama.

Najmlađe si dijete u obitelji? Sigurno znaš da takav život nije uvijek jednostavan no moraš priznati da ti je nekada ipak bilo puno lakše nego tvojoj starijoj braći ili sestrama. Prve probleme oko izazaka, prvih ljubavi ili loših rezultata na faksu ili školi oni su već prošli pa su roditelji na iste tvoje probleme vjerojatno gledali kroz prste.

1. Prevelika i iznošena odjeća 

Znamo, sigurno si mrzila to! No moraš priznati kako je roba tvoje starije sestre ipak bila više kul nego roba tvojih vršnjakinja. Uostalom, vjerujemo kako si praksu "posuđivanja" nastavila i nakon što ste obje odrasle. Doduše, sada to moraš raditi krijomice kako se ona nebi naljutila. Eto vidiš da si trebala više uživati kada ti je njezina roba bila doslonvo ponuđena na pladnju.

via GIPHY

2. Morala si spavati na donjem katu kreveta na kat. Ili čak i ako to nije bio slučaj, uvijek si morala spavati tamo gdje tvoj stariji brat ili sestra nije htio. Logično, baš si zato željela upravo suprotno.

3. U igricama na Playstationu ti si baš uvijek morala biti igrač 2. A svi znamo da igrač 1 uvijek ima blagu prednost. Ili smo si to možda umislili?

4. Bila si mučena i živcirana na dnevnoj bazi. Provokacije, udarci, šale na tvoj račun...Znamo da si sve to prošla i suosjećamo se s tobom.

via GIPHY

5. Često su te isključivali iz najzabavnijih igrica pod izlikom da si premala, da je igra preopasna ili da jednostavno nema mjesta za tebe.

6. Uvijek si bila mamina mezimica. To je često ipak imalo više prednosti nego mana. Da, možda se ponekad ponašala previše zaštitnički, no većinom si se na tu kartu izvukla iz dosta nezgodnih situacija.

7. "Ti to ne još ne razumiješ" - znamo svi tu rečenicu? Čuli smo ju previše puta i još uvijek ne razumijemo što ona zapravo znači. Znači li išta osim provokacije? Mi mislimo da ne.

8. Prijatelji tvog starijeg brata ili sestre uvijek su bili tvoja simpatija. Iako da su te pitala tada, vjerojatno bi se složila da su oni ljubav tvog života. Tko zna, možda i jesu?

via GIPHY

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0