Life&style

Banana kava hit je na TikToku, a evo kako je lako možeš pripremiti

  • Viralne stvari na društvenim mrežama uvijek izazovu našu pozornost
  • Jedna od njih je i banana kava, osvježavajući, kremast napitak kojim se želimo osladiti bez grižnje savjesti
  • Donosimo recept, a usput i vijest o super akciji u kojoj možete dobiti na dar vrhunski aparat za kavu!

Volimo loviti i isprobavati viralne stvari s društvenih mreža, a jedna od njih je i banana ledena kava koja toliko obećava (i izgleda jako lijepo). Brojni korisnici društvenih mreža kao i kreatori sadržaja oduševljeno govore o zamamnom okusu i zdravstvenim koristima miješanja banane sa svojom kavom.
Naime, ovdje nije samo riječ o super okusu (iako je i nama i to dovoljno dobar argument), ali banane su izvrstan izvor vlakana, vitamina i minerala i mogu pomoći u reguliranju razine šećera u krvi, poticanju zdrave probave i podržavanju zdravlja srca. Osim toga, banane su prirodno slatke pa možete izbaciti sve nepotrebne zaslađivače iz svoje kave!
 | Autor: Zatim, tu su već postojeće koristi od kave. Ona je puna antioksidansa i izvrstan izvor kofeina, koji mogu pomoći u povećanju energije i mentalne jasnoće. Osim toga, banana i kava su dosta zasitne u kombinaciji tako da je ovo ledeno, slatko osvježenje dostojna zamjena za nezdrave užitke poput slanih grickalica ili slatkiša. Dakle, hajdemo odmah na recept: 

Sastojci:
dupli espresso 
150 ml mlijeka (po izboru, mogu i biljna)
1 manja zrela banana
10 kockica leda
žličica meda (opcionalno) 

Priprema: 
Skuhajte dupli espresso
U blenderu izmiješajte bananu i mlijeko dok se ne pretvore u glatku, pjenastu smjesu. 
U smjesu dodajte kockice leda i na kraju nježno uspite espresso. 
Ako želite, dodajte med ili zaslađivač.
Sve promiješajte i - uživajte! 

Možda vam se ovo čini kao smoothie ili kao kava, ali nije ni jedno ni drugo, već nešto između i sasvim posebno. Zato, iskoristite ovaj spoj finog okusa i zdravih sastojaka. Pozovite frendicu na kavu i poslužite joj ovu kavu (kolač neće biti potreban). Ili, recimo, znamo da binganje serija često ide pod ruku s nezdravim prehrambenim izborima, a kada želite uživati, a opet u sebe ne utrpati svu silu kalorija i masnoća, banana kava je izvrstan izbor.  

A ako svoje serije želite gledati u najboljoj mogućoj kvaliteti, a uz to dobiti genijalan aparat za kavu, ovo će vas zanimati. Naime, uz kupnju odabranih modela Hisense televizora do 30. travnja, na dar ćete dobiti aparat za kavu HESCM15DBK uz koji ćete pripremiti svoju banana kavu, ali i sam espresso ili pjenasti cappuccino poput pravog bariste. 
 | Autor:  Ovaj aparat je nešto - zahvaljujući sustavu tlaka od 15 bara, spravlja espresso jačeg i bogatijeg okusa i mirisa, s finom, zlatnom kremom na vrhu. Želite određenu količinu kave? Ili pjenu za cappuccino? Nema problema, za to vam je potreban samo jedan dodir na elegantonom LCD zaslonu. Možete pripremati nekoliko kava zaredom, a čak i dvije istodobno, i, ne manje važno, HESCM15DBK je toliko lijep i sofisticiranog izgleda da će ukrasiti kutak u svakoj kuhinji. 

Photo: Unsplash
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dobra kava