Volite li shabby chic?

Romantičan dom Ispiši članak

INterijeri

Dekor detalji

Datum objave: 04.06.2012

Autor: Borina Kopčić

Tagovi: shabby chic | uređenje doma

Stranica 1 od 2

Sigurno ste čuli za shabby chic stil uređenja, ali dosad možda niste isprobali te fantastične komade uklopiti u svoj interijer. Riječanka Biljana Pantelić Adžaga samo je jedna od mnogih kojima se ovaj stil sviđa, ali jedna od rijetkih koja se uređivanjem u shabby stilu profesionalno bavi.

Biljana Pantelić Adžaga Biljana Shabby Biljana Pantelić Adžaga      

Shabby ili "otrcani" chic posljednjih godina je stekao mnogo poklonika, prije svega među onima kojima su estetski minimalizam i jarke boje dosadili. Restauriranje starih predmeta postaje sve popularnije, a bijela boja se lako uklapa u dnevne boravke, spavaće sobe, ali i kuhinje.

Dekorativne kutije, posude za cvijeće te tacne i tanjuri samo su manji dio onoga što izgleda fantastično u shabby chic stilu. Još atraktivniji su veći komadi poput stolova, komoda i ormara koji u jednom trenu vaš dom u centru grada pretvaraju u romantično utočište.

"Shabby chic stilom sam se konkretnije počela baviti prije četiri godine. Svoju ljubav prema slikarstvu sam postupno zamijenila oslikavanjem namještaja u shabby chic stilu. Otišla sam na jednu kreativnu radionicu kako bi naučila sve o praktičnoj izradi te sam dosta istraživala na internetu", kaže Biljana koja kao omiljene karakteristike ovog stila ističe jednostavnost, eleganciju i duh romantike: "Ispunjava dom romantikiom i duhom prošlih vremena. To je stil sa pričom, ima svoju prošlost i osobni karakter."

Prije Biljana Shabby Prije      

Poslije Biljana Shabby Poslije      

Shabby stil uvijek iznova oduševi apliciranim ružama, pomalo istrošenim kutovima i ukrasima te mesinganim ručkicama. Biljana ističe kako sam shabby nema podstilova, ali kako je sastavni dio stilova kao što su vintage, romantic cottage i french country. Ovisno o načinu na koji se obradi komad namještaja, on može spadati u bilo koju skupinu i na taj način se prilagoditi prostoru.Komentari