Life&style

"Živi mrtvaci": Zbog uloge Ricka ne mogu spavati!

Serija “Živi mrtvaci“ kao najpopularnija i najgledanija serija u povijesti kablovske televizije i uvijek iznova šokira

“Živi mrtvaci“ do sada su nadmašili sva očekivanja fanova, čemu svjedoči i činjenica kako su brojni gledatelji ostali u šoku nakon smrti čak dvaju omiljenih likova na početku sedme sezone – Abrahama (Michael Cudlitz) i Glenna (Steven Yeun). Ekipu predvodi Andrew Lincoln koji igra ulogu vođe grupe preživjelih, Ricka Grimesa, a mi vam donosimo ekskluzivan intervju sa ovom zvijezdom serije.

Može li vas uopće više nešto u seriji šokirati?

Pa moram reći da - da! Na primjer, Glennovo ubojstvo. Čak i u stvarnom životu jer smo prijatelji. Znate, sedam godina je mnogo... Dakle, nema nedodirljivih u seriji!

 | Autor: Fox Fox Crpi li ova sezona puno više od vas? Jer se nalazite u vrlo depresivnoj fazi...

Mislim, tražili su me da radim zaista lude stvari za ovu sezonu, ali mislim da smo ovaj put toliko duboko otišli u neki vrlo težak psihološki teritorij...

Kako ne “ponesete” posao sa sobom? Pogotovo kad je Rick u pitanju.

Nosim itekako. Ne spavam, čovječe! Prošla je sezona zaista bila teška, pa mi je poremetila ritam spavanja. Ali mislim da je to jednostavno priroda ovog posla. Ovo je baš bila čudna uloga za mene. Uvijek su mi govorili da će sve biti jedno intenzivno iskustvo, ali stvarno je teško. Na kraju dana, meni je važno samo da posao odradim najbolje što znam.

 | Autor: Fox Fox Kako vas je onda ova serija promijenila?

Pogledajte mi kosu, pogledajte mi bradu... (smijeh)

U emocionalnom smislu? Mislite li da ste drukčiji? Da se bolje nosite s tugom?

Mislim da vas život tjera da postanete suosjećajniji i introspektivniji kako starite. Ne znam mijenjaju li se stvari kada ste glumac. Ono što je najbolja stvar kod ove serije jest to što smo počeli na jedan način, a sada smo u potpuno drugom okruženju. Mislim da je to razlog zbog kojeg ljudi još uvijek gledaju seriju. Serija se mijanja i likovi se mijanju. Ne znam bi li tako bilo da sam po prirodi više introspektivan ili ne. Mislim da je na ovo pitanje nemoguće odgovoriti. Jedno mogu reći - mentor koji me pripremao za ulogu mi je rekao “Budi sretan što možeš zarađivati od svojih emocija”.

Jednom ste prilikom rekli da je lik Glenna vječan. Što mislite o Ricku? Bi li serija opstala bez Ricka?

Apsolutno. U ovoj se seriji konstatno pojavljuju neke nove obitelji, mijanjaju ljude koji pomažu drugima tijekom dana. Rick ima tu kvalitetu da se može ponovno podići... Dići kad emocionalno padne. Ali ne znam hoće li to uspjeti napraviti potpuno sam ovaj put. Mislim da će trebati potporu drugih ljudi.

Pratite li ono što obožavatelji pišu o seriji na društvenim mrežama?

Ne. Pokušavam se što više odmaknuti od tih društvenih medija. Ne sviđa mi se to. To jednostavno nije način na koji mogu živjeti život. Da pratim to sve - ili bi postao jako umišljen ili bi se previše brinuo. Moja glavna briga je kako ispričati priču o čovjeku i njegovom životu nakon traume koja mu se dogodila.

 | Autor: Fox Fox Je li vam bilo lakše kad ste napokon mogli otkriti tko je ubijen u seriji?

Da!! (smijeh) Morali smo skrivati to od prijatelja i obitelji cijelu jednu godinu! Kad bi se nalazio s prijateljima svi bi me ispitivali “Molim te reci, pa znamo se godinama. Jesi ti? Hoćeš li ti umrijeti?” Čak i na aerodromima su se carinici sa mnom znali šaliti da me neće pustiti u državu ako im ne kažem tko je ubijen u seriji. OK, to je bilo malo ekstremno, ali nisam se dao.

Cijeli intervju možete pročitati u novom broju magazina Budi.IN Chic uz koji na dar dobivate Rosal kremu za ruke koju je ekskluzivno za nas oslikao dizajner Ivica Skoko. 

 | Autor: arhiva arhiva

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0