Life&style
Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? 1/21 Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke? Vjerujete li još uvijek u bajke?

Vjerujete li još uvijek u bajke?

Snjeguljica bi vjerojatno birala jednostavne linije, a kod Ledene kraljice stvari bi bile puno više u skandinavskom stilu, dok bi Trnoružica spavala na B&B krevetu s baldahinom

Vjerujete li u bajke? Ako da, onda će vam se posebno svidjeti novi trend dekoracija za dom u rozim i pastelnim tonovima koje su nam pripremili highstreet brendovi u svojim home linijama za nadolazeću jesen, a koji podsjećaju kao da ih je birala Trnoružica, Snjeguljica, Mala sirena, Pepeljuga... Uistinu, jeste li ikada razmišljali kako izgleda novi dom Snjeguljice i princa, Trnoružice i kraljevića, Pepeljuge i mladog kralja... domovi u kojima vječno žive mladi i sretni? Imaju li i dalje spavaću sobu u rokoko i bidermajer stilu ili su se modernizirali... Sjede li možda u Barcelona chairu, kultnoj fotelji Iz 30-ih godina koju je Mies van der Rohe napravio za španjolskog kralja i kraljicu te koja je postala simbolom građanskog ukusa, luksuza i duha moderne ili recimo na Rose chairu Edre, talijanskog brenda koji proizvodi ekstravagantni i ekstremno luksuzni namještaj. Nekako mi miriše da bi Kraljevna na zrnu graška najradije izabrala ekstremno udobnu Edrinu Cipria Sofu, a Trnoružica B&B Italia krevet s baldahinom.

 | Autor: arhiva arhiva

Vjerojatno bi Snjeguljica birala malo jednostavnije linije, a kod Ledene kraljice stvari bi bile puno više u skandinavskom stilu.
Koje boje bi prevladavale? Bijela, roza, zlatna, srebrna, plava i sve to u metalik i sjajnom izričaju. Od materijala bajkoviti stil podrazumijeva svilu, baršun, saten, pliš, kašmir, kožu, krzno, lan, drvo... Osjećate li se vi kao princeza ili bi htjeli da vas se barem ponekad tako tretira? Ono što možete učiniti već danas je u svoju svakodnevicu unijeti dašak glamura, primjerice da nedjeljno jutro započnete s doručkom u krevet. Kroasan na porculanskom tanjuru, maslac u srebrnini s zvonastim poklopcem, kava u finim šalicama, mlijeko u vrču s poklopcem, zlatan beštek i vaza s vašim omiljenim cvijetom. Ispod kreveta stavite debeli fini tepih tako da prvi i posljednji korak u danu bude iznimno mekan i lijep.  

 | Autor: arhiva arhiva   
U kupaonici bacite sva reklamna pakiranja i ambalaže i sve pospremite u lijepe porculanske i staklene kutije baš kako priliči royaltyju. Bacite sve dotrajale ručnike i kupite one debele, velike, kao u hotelu od pet zvjezdica, a negdje na neko tajno mjesto stavite mirisne štapiće koji će se aktivirati još više kada poraste nivo vlage u kupaonici. Nakon tuširanja, vrijeme je za kraljevsko uređivanje. Ako imate mjesta napravite svoj takozvani vanity table, a ako ne, barem jedan kutak rezervirajte za uljepšavanje.
Kutijice za nakit, posudice za kozmetiku, šminku, lakove za nokte... Ogledalo, malo ogledalce za čupanje obrva, još jedno za gledanje frizure straga... Koliko toga ženi treba da se spremi, no ono na što treba najviše paziti je na osvjetljenje. Vanity stolić neka svakako bude u blizini prozora te da ima dovoljno dnevnog svjetla, ipak pripazite da kontrasti ne budu preveliki i da sami sebi ne radite sjenu jer ćete se tako teško i loše našminkati. Ako se šminkate u prostoru gdje nema dovoljno dnevnog svjetla pazite da rasvjeta bude što prirodnija, dakle žutkastih i bjelkastih tonova, a nipošto plavičasta i zelenkasta jer će vam se stalno činiti da izgledate loše, umorno, bolesno. Iako ju je sada teže naći nego nekad, preferirajte obične žarulje s žarnom niti, svjetlost je puno prirodnija, a s tom jednom žaruljom nećete puno uštedjeti, niti spasiti planet, no možete svoj dan jer si nećete napraviti efekt maske jer u kupaonici imate loše svjetlo.

 | Autor: arhiva arhiva

Kako se još osjećati kao princeza u vlastitom domu? Na sofu i krevet postavite puno jastuka, popluna, jastčića, a tepih na podu neka bude visoke flore tako da imate osjecaj kao da lebdite, par centimetara iznad zemlje.

Photo: arhiva

Komentari 0