Life&style
Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom 1/12 Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom

Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom

Iako su se cijene spustile, prije kupnje dobro promislite hoće li vam dugoročno koristiti,a prednost dajte klasicima

Sniženja traju već neko vrijeme. Zara, H&M, Asos, Mango, Massimo Dutti... lagano se svi približavaju brojci od -50 kada je veliki gušt kupovati. No lako se zaigrati i potrošiti puno novca te zapravo kupiti hrpu nepotrebnih stvari i potrošiti više nego da smo si nešto što smo zaista htjeli kupili u punoj cijeni. Zato postoje neka pravila koja treba znati prije kupnje na sniženjima. Prvo pravilo je, naravno, da u shopping nikada ne idete gladni, umorni, depresivni, bezvoljni. Ništa vam se neće svidjeti, sve će vam biti glupo, a iz dućana ćete izaći isfrustriraniji nego prije, a možda i s vrećicom stvari koje nikada nećete obući. Drugo, možda još važnije pravilo je da na sniženjima ne kupujete trendi stvari nego klasike. Crne salonke, mala bijela i crna haljina, fina bijela košulja, kožnata pismo torbica, crna bunda, klasičan tamni vuneni kaput, suknja A-kroja, crne fine hlače definitivno su na popisu stvari koje mora imati svaka žena i takve stvari su idealne za kupnju na sniženjima jer su to komadi koji će vam uvijek dobro doći u ormaru, ali rijetko kad, baš zbog toga što su to teški klasici, rijetko ih kupujete tijekom sezone... Ako vidite neki takav kvalitetan komad na popustu -50, nemojte ni trenutka čekati, nego odite u garderobu i sve isprobajte. Isprobavanje odjeće nužno je posebno na sniženjima.

 | Autor: arhiva arhiva Stolnjak, Zara Home, prije 799 kn, sada 599 kn

Koliko god red u garderobama bio dug, to je bolje istrpiti nego kupiti nešto što vam ne pristaje, pa se vraćati ponovno u dućan i gnjaviti s povratom novca. Slična pravila vrijede i kod interijera. Prvo i osnovno - uvijek provjeravajte dimenzije, posebno kod web kupnje. Drugo, kupujte klasike te stvari koje ćete moći godinama kombinirati i koristiti. Na sniženjima je najbolje kupovati klasike i stvari koje ćete godinama moći kombinirati jer se stilski, namjenom, bojama i teksturom uklapaju u vaš dom. Posteljina, jastuci, jastučnice, deke, popluni, stolnjaci, ručnici, sve su to stvari koje su obično redovito na velikim popustima i koje je zapravo odlično uvijek kupovati kada su neke prigode.

Budimo pametni, zašto kupiti posteljinu po punoj cijeni kada možemo nekoliko mjeseci pričekati pa je platiti i upola manje, a ionako ćemo u njoj godinama uživati. Slična logika je i s tanjurima, čašama, svijećnjacima, vazama, posudama... Koliko god se moda mijenjala, ona je ipak puno sporija kod interijera nego kod odjeće i obuće, tako da je uistinu mudro kupiti, primjerice, tanjure ili čaše na velikom popustu na kraju sezone. Isto vrijedi i za dekoracije. Trenutačno možete nabaviti ukrase, svijeće, svijećnjake, kuglice za bor po nevjerojatno dobrim popustima. Iskoristite to i opremite se za iduću godinu. Budite uvjereni da se trendovi toliko brzo neće promijeniti... A i ako da, važno je da se vama sviđa i uklapa u vaš dom, a ne slijepo gledanje trendova.

 | Autor: arhiva arhiva Jastuci, hm.com, prije 105, sada 75 kn

Uistinu, jako mudro je kupiti velike i skupe komade namještaja na popustu. Nova fotelja, dvosjed, trosjed, lampa, tepih... sve su to stvari koje je najbolje kupiti kada naletite na neku super priliku i pomalo neplanski osvježite dom. Na odlične ponude trenutačno možete nabasati i na odjelima bijele tehnike i kućanskih aparata. Sušilica s popustom od 1500 kuna, 500 kuna jeftiniji usisavač, aparat za kavu, mikser... odličan su motiv da nešto kupite možda i prije nego što ste uistinu planirali. No, naravno, nikada nemojte srljati s kupnjom. Nego, niski start. Strpljenje i motrite kada će vaši omiljeni veliki sezonski komadi biti na sniženju. Do tada evo našeg prijedloga raznih stvari iz hrvatskih dućana na kojima možete ostvariti značajne uštede.

Photo: arhiva

Komentari 0