Life&style

Pamtimo ih svi: Ovo su najpoznatije vjenčanice svih vremena

Tko se ne sjeća šlepa na haljini princeze Diane ili ružičaste vjenčanice Gwen Stefani? Otkrijte tko se još našao na listi najboljih

Neke su dugačke, a neke jako kratke, neke su raskošne, a neke skromne, neke su tradicionalne, a neke posve nove, svježe i neobične.. Bez obzira na njihov stil,sve ih pamtimo, možda zato što su ih nosile neke od najvećih modnih ikona, a možda jer su nas jednostavno oduševile. Ovo su najpoznatije vjenčanice svih vremena:

Princeza Diana

 | Autor: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL

Lady Di sudbonosno da princu Charlesu izrekla je u vjenčanici dizajnera Davida i Elizabeth Emanuel, u srpnju 1981. godine. Haljina sa šlepom dugačkim sedam metara (koji je i najduži u povijesti kraljevskih vjenčanja) i cijenom od oko 9000 funti, odnosno gotovo 80.000 kuna, ovo je definitivno jedna od najpoznatijih vjenčanica svih vremena. 

Kate Middleton

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

I odabranica srca princa Williama, sina princeze Diane, svojom vjenčanicom ušla je u povijest. Nakon što su tijekom zaruka ime dizajnera  držali u strogoj tajnosti, na dan vjenčanja otkrili su kako je za prekrasnu haljinu zaslužna modna kuća Alexander McQueen.

Grace Kelly

 | Autor: Wenn Wenn

Haljinu koju je Grace Kelly nosila na svom vjenčanju s princom Reinerom, u travnju 1956. dizajnirala je filmska kostimografkinja Helen Rose. Izrada haljine trajala je šest tjedana, a bila je načinjena od 23 metra svile, s ružičastom čipkom i biserima.

Jacqueline Kennedy

 | Autor: Splash Splash

Njujorška dizajnerica Ann Lowe zaslužna je za vjenčanicu koju je Jackie nosila kad se udala za Johna F. Kennedyja. Mladenka je look upotpunila bijelim rukavicama i velom.

Victoria Beckham

 | Autor: verawang.com verawang.com

Gospođa Beckham igrala je na sigurno i odabrala vjenčanicu jedne od omiljenih dizajnerica mladenki diljem svijeta - Vere Wang. David i Victorija vjenčali su se u srpnju 1999. godine, a nakon ceremonije presvukli su se u usklađene ljubičaste outfite.

Alicia Keys

 | Autor: verawang.com verawang.com

Veri Wang vjerovala je i Alicia Keys, koja je u svilenoj vjenčanici boje slonovače izgledala poput božice.

Gwen Stefani

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

John Galliano zaslužan je za ružičastu vjenčanicu u kojoj je Gwen Stefani 2002. godine izrekla sudbonosno da Gavinu Rossdaleu. Nakon vjenčanja, Gwen je haljinu donirala muzeju.

Angelina Jolie 

 | Autor: Wenn Wenn

Unatoč "svježem" razvodu, ovu haljinu morali smo spomenuti. Glumica je dizajn vjenčanice prepustila svojoj djeci, koji su svojim crtežima ukrasili haljinu dizajnerske kuće Versace.

Kim Kardashian

 

Mr. & Mrs. Kanye West

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Tada 33-godišnja mladenka Kim, stupila je u brak s Kanyeom westom u Givenchy Haute Couture haljini po mjeri, koju je dizajnirao sam Riccardo Tisci.

Solange Knowles

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com

Lista ne bi bila potpuna bez neobične mladenke Solange, koja nije ni nosila haljinu, već kombinezon, a mladenci su na vjenčanje došli biciklom. Za ceremoniju se Solange ipak presvukla u haljinu iz kolekcije Humberto Leon for Kenzo.

Više ideja za vjenčanice potraži ovdje, a cijeli specijal posvećen vjenčanjima pročitaj ovjde. 

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0