Life&style

Nemate glačalo? Evo kako još možete izravnati odjeću

Čak i ako imate glačalo, neke od ovih metoda iziskuju puno manje truda, što će razveseliti mnoge

Vjerojatno je mnogima od vas na listi omraženih kućanskih poslova glačanje, a čak i ako u tome uživate, sigurno ste se bar jednom našli u situaciji kada niste imali glačalo, a trebalo vam je, primjerice na nekom putovanju.  Kako vam se to više nikad ne bi dogodilo, otkrivamo vam još četiri super načina za poravnavanje odjeće, koji će oduševiti i one koji ne vole peglati:

Ručnik u službi glačala

Ovo je jako jednostavan i učinkovit trik kojeg možete isprobati gotovo uvijek i svugdje. Položite odjeću na ravnu površinu i prislonite na nju vlažni ručnik (može i papirnati, ako nemate drugi). Zatim povucite ručnik preko zgužvanog dijela, ostavite da se posuši i spremni ste!

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Sušilo za kosu

Ovo je daleko najjednostavnija metoda glačanja (osim, naravno, s glačalom), a uključuje samo tri koraka: 
1. Objesite komad kojeg želite ispeglati na vješalicu.
2. Odmaknite se pet centimetara.
3. Sušite sušilom za kosu dok se nabori ne izravnaju.

Metoda tuša

Za ovu vam je metodu možda potrebno malo više vremena, ali zato iziskuje i minimalno truda. Vaša odjeća se doslovno glača sama, dok se vi tuširate. Sve što trebate je zatvoriti sve otvore u kupaonici, objesiti odjeću koju treba izravnati na vješalicu pored tuša i otuširati se toplom vodom. Para iz tuša će poravnati sve nabore na odjeći, samo pazite da ju ne smočite vodom.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Posprejajte

Odlična zamjena za glačalo može biti i jedna obična bočica vode s raspršivačem. Objasnite odjeću na vješalice, odmaknite se oko 30 centimetara i posprejajte. Možete u vodu dodati i malo omekšivača za rublje. Nabori će se izravnati, a kada se odjeća malo posuši, spremni ste za izlazak.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0