Life&style

Najromantičniji restorani će vas natjerati da otputujete na večeru

Istra je poznata po predivnim pitoresknim mjestima, Dalmacija po prefinoj hrani, a i unutrašnjost ima svoje čari

Istra je poznata po predivnim pitoresknim mjestima, Dalmacija po prefinoj hrani, a i kontinentalna Hrvatska ima svoje čati. 

Unutrašnjost Istre nije poznata samo po vrsnim vinarima nego i po prekrasnim pitoresknim mjestašcima poput Brtonigle. Upravo se u njoj smjestio i Gourmet Restoran San Rocco s pripadajućim mu hotelom i možda najljepšom terasom u Istri i šire. Pogled na smokve, masline i bazenčić koji se stalno komeša. Oaza mira. 

Ovaj bismo restoran preporučili svima koji žele pobjeći od gradske vreve, a ima li što romantičnije od "bijega"?

 | Autor: San Rocco San Rocco  | Autor: San Rocco San Rocco Sljedeći na našem popisu najromantičnijih restorana je predivni zagrebački Dubravkin put, u kojem ćete se osjećati kao da uopće niste u glavnom gradu nego u nekoj bajci. Svi koji se boje da će ostati gladni u "fensi šmensi" restoranima, gdje se hrana poslužuje na velikim tanjurima i ukrašava s puno pažnje, a porcije su relativno male, trebaju doći u Dubravkin put. Smješten u Tuškanačkoj šumi, na samo nekoliko minuta hoda od središta grada, Dubravkin put koncipiran je kao restoran i wine bar. Interijer je ugodan, topao i moderan, a boravak na terasi pruža predivan pogled na park i šumu. Filozofija restorana je predstaviti gostima inovativan "dining" koncept. Gostionica u kojoj su se do 1852. okupljali planinari prije uspona na Medvednicu otvaranjem tramvajske linije do Mihaljevca postaje mjesto za zaljubljene parove i dobiva ime Dubravkin put. Treba li reći više?

 | Autor: Dubravkin put Dubravkin put

 | Autor: Dubravkin put Dubravkin put  | Autor: Dubravkin put Dubravkin put

Unutar splitskih zidina krije se restoran imena NoStress. U ovo stresno samo se želimo opustiti, pa mislimo da je ovaj restoran pravi odabir za romantičan izlazak. Mediteranski gradovi su nalik na teatar, a NoStress je svečana loža tog vedrog teatra, napisao je književnik i novinar Ante Tomić. Kao što je Split jedinstven grad, tako je jedinstvena i ta splitska svečana loža jer nudi i jela koja su sama po sebi svečanost.

Počeli smo kao café bar, ali nastojali smo od početka biti različiti ili, kako smo znali napomenuti, "svoji" (davali smo sve što bismo voljeli dobiti s druge strane priče), kažu iz restorana. Prošla je prva godina i otvorila se mogućnost širenja djelatnosti, pa se rado prihvaćen lokal pretvorio u bistro s kreativnom ponudom hrane. NoStress zvučnog i opće prihvatljivog naziva saživio je s gradom i "diše" punim plućima sa svojim gostima, pa šetnju prekrasnim Splitom možete završiti u ovom restoranu. 

 | Autor: NoStress NoStress  | Autor: NoStress NoStress

Ljubitelji hrane reći će da nema ništa romantičnijeg od finog jela. Sasvim dobro zvuči "slavonska priča", s osam predjela i glavnih jela na dvije stranice bogatog jelovnika osječkog restorana cluba Waldinger.

Ovaj restoran s modernim interijerom ipak ima onu dozu domaće i ugodne atmosfere, a osmijeh dobrodošlice učinit će vam svaku prigodu još ljepšom. Police s vinima i cigleni zidovi odvest će vas u neki drugi film, a to i je cilj romantike, zar ne?

 | Autor: Waldinger Waldinger  | Autor: Waldinger Waldinger

Photo: NoStress

Komentari 0