Life&style
Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade 1/15 Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade

Makeover sobe po sniženim cijenama: Izabrali smo najbolje komade

Ne dajte da vam tmurno i hladno vrijeme pokvari raspoloženje, a kako biste bili dobre volje, treba se dobro naspavati...

Kažu da je treći ponedjeljak nakon Nove godine najdepresivniji dan u godini. Zašto? Prazan novčanik, zimske radosti, druženja, za mnoge i skijanja, sve je gotovo. Počinje i škola. A da ne spominjemo temperaturne minuse i novogodišnje odluke kojih se malo držimo. Kako bi bilo divno ostati u krevetu. Ali kako pobijediti depresiju u staroj, oronuloj sobi? Nikako, treba vam brzinski “makeover”. Odlična vijest je da i dalje traju sniženja pa bi mudro bilo upravo to i iskoristiti. Prije nego što vam otkrijemo naše favorite sa sniženja pomoću kojih možete urediti spavaću sobu, evo nekoliko savjeta koji vam mogu koristiti.

 | Autor: arhiva arhiva

Stol, prije 3800 kn, sada, 2150 kn, urbanoutfitters.com

Što vam za početak treba? Prvo i osnovno - ugodna atmosfera u spavaćoj sobi. Spavate li na dotrajalome madracu ili jastuku, krajnje je vrijeme da si nabavite novi. Koliko god vam se to činio nepotreban trošak, itekako je opravdan s obzirom na to da u krevetu provodimo čak trećinu života, a kvalitetan odmor nužan je preduvjet za vaše psihofizičko zdravlje i dobro raspoloženje. Cijena i fizičke karakteristike jastuka i madraca neka vas ne opterećuju, nego uistinu napravite blind-test i šansu dajte svim madracima u trgovini. Možda ćete se uistinu iznenaditi te će vašem tijelu i fizionomiji najudobniji biti onaj najjeftiniji. Ako niste te sreće, nego ispadne da vam je najudobniji najskuplji, rješenje su uvijek kartice jer se na ovako nešto važno uistinu ne isplati štedjeti nekoliko stotina kuna - madrac je ipak nešto što ćete svakodnevno koristiti idućih deset godina. “Low cost” rješenje je nabava nadmadraca koji mogu malo popraviti stvar, a kozmetičko rješenje koje ne treba zanemariti je “makeover” sobe. Odakle početi? Možda s najočitijim. S krevetom. Pri njegovu odabiru, osim o estetici, valja razmisliti o nekoliko funkcionalnih sitnica koje će vam poslije pomoći da vaša soba izgleda urednije i udobnije. Ako imate problem s premalo mjesta u spavaćoj sobi, svakako razmislite o kupnji kreveta s ladicama ispod podnice i madraca ili s prostorom kraj uzglavlja za pohranjivanje stvari.

 | Autor: arhiva arhiva Na tržištu ima mnoštvo lijepih i funkcionalnih kreveta te pametnih rješenja kako u spavaćoj sobi dobiti još malo prostora za organizaciju i pohranu stvari, a cijene okvira kreveta iznose već od 1000 kuna naviše. Drugi korak je posteljina. Preferirajte prirodne materijale jer ćete se u njima puno manje znojiti i koža će vam disati, tako da prije kupnje plahti, jastučnica, navlaka s nekim funky uzorkom svakako provjerite sastav. Stare teške deke odavno su otišle u povijest, a zamijenili su ih lagani prozračni i topli popluni te lagane deke od poliestera i raznih drugih umjetnih materijala koje su izuzetno lagane i mekane. Te deke od tih laganih materijala odlične su za pokrivanje dok gledate film, čitate knjigu, ali opet, prirodno je prirodno i dok spavate, vodite računa o svojoj koži. Osim udobnoga kreveta i posteljine za dobru atmosferu jako je važna i adekvatna rasvjeta, pogotovo ako volite čitati prije spavanja. Potrebna vam je, dakle, kvalitetna rasvjeta koja će vam davati dovoljno svjetla za čitanje, pritom je dovoljno diskretna da neće probuditi vašeg partnera. Najlakše ćete to postići indirektnim lampama koje ćete postaviti iznad uzglavlja ili uz noćni ormarić, a važno je i da imitira toplu svjetlost, ne hladnu, kako se ne biste suviše razbudili dok čitate, nego da vas knjiga, lagano uljulja u san. Nakon onog osnovnog i nužnog selimo se u sferu želja. Okviri za slike, plakati, figurice, vaze, posude, čaše... sve će to oplemeniti vašu sobu i stvoriti pravi zimski ugođaj kao i dobar tepih, vješalica, ukrasna lampa... Provjerite našu “wish” listu.

Photo: arhiva

Komentari 0