Life&style
Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća 1/11 Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća

Dobro nam došlo mirisno proljeće: Makeover doma uz pomoć cvijeća

Uz naš vodič kroz detalje i cvijeće, u trenu ćete s lakoćom svoj dom pretvoriti u pravu malu proljetnu oazu

Nismo se ni okrenuli već je počeo travanj. Onaj dan kada se svi kao šalimo i ne doživljavamo stvari previše ozbiljno. Možda bismo zapravo tako trebao izgledati svaki dan. Veselije, vedrije, lepršavije, neobaveznije, neozbiljnije... Malo radosti, smijeha i vedrine nikome nikada nije bilo previše, zar ne? I zato u tom nekom vedrom tonu krećemo s ovotjednim prijedlozima za uređenje doma. Proljetno, lepršavo, nježno, cvjetno, pomalo bajkovito... No kako se osjećati poletno i sretno kao princeza u vlastitu domu? Prvo i osnovno, pronađite vremena za sebe i stvari koje vas opuštaju, odmaraju i vesele, a onda krenite u male sitne “makeovere” kojima malo možete popraviti dojam te koji dane čine ljepšim i posebnijim.

 | Autor: arhiva arhiva

Ima li lakšeg i jednostavnijeg načina za brzinski “makeover” od šetnje po tržnici i kupnje raznih cvjetnih buketića? Ruže, tulipani, đurđice, ljubičice, zumbuli, anemone, frezije... slobodno se prepustite bojama i mirisima proljeća te uživajte u njima svim osjetilima. Kombinirajte vaze raznih oblika i boja, grupirajte ih nekoliko zajedno te ih postavite na najrazličitija mjesta. Blagovaonski stol, stolić u dnevnom boravku, polica za knjige, prozor, kuhinjska radna ploča, kupaonica, zaista ima stotinu mogućnosti i neka cvijeće izviruje iz svih dijelova stana. Uistinu, to je najjednostavniji i najbrži način kako u svoj dom unijeti radost, veselje, male znakove sreće koji nas čine sretnim, veselim, posebnim. I zaista, nemojte čekati rođendane i posebne prilike, i nekoliko sitnih cvjetova iz obližnjeg vrta ili s livade učinit će razliku. I zato vaza nikada dovoljno. A osim vaza najrazličitijih veličina i oblika odlično vam mogu poslužiti i dekorativne boce, epruvete, visoke čaše, vrčevi za vodu, pa i dekanteri, teglice od krastavaca i marmelade. Zaista, opcije su brojne, kao i materijali, oblici, teksture... Cvijeće jednostavno manje-više u svakoj vazi izgleda sjajno, a koju vazu odabrati, najviše ovisi o tipu cvijeta i količini.

 | Autor: arhiva arhiva

Uvijek, naravno, pazite da se cvijeće previše ne savija, radije ga malo skratite i prilagodite mu širinu posude.
No umjesto rezanog cvijeća možete se igrati i trajnicama te s njima uistinu raditi prave instalacije. Male čuvarkuće, kaktusi, lukovice zumbula i kućne srećice možete posaditi i u starinske porculanske šalice, poslagati na etažere, staklene lanterne... i, stavljajući ih u novi kontekst, potencirati njihovu ljepotu, profinjenost, čarobnost.

 | Autor: arhiva arhiva H&M

Ako ste, pak, klasičniji, biljke možete držati u za njih predviđenim posudicama, jako su u trendu viseće biljke, kao i zlatne te ružičaste posude.

 | Autor: arhiva arhiva

Niste li tip od cvijeća, onda efekt proljetne livade unesite kroz printeve raznih cvjetnih motiva. Kao i svakog proljeća, u trgovinama ima pregršt predivnih jastuka, stolnjaka, posteljine, posuda, zdjelica, vaza, čaša sa cvjetnim uzorcima.

 | Autor: arhiva arhiva H&M

Ako bi se trebale birati biljke koje najviše podsjećaju na proljeće, onda bi to definitivno uz žutu i zelenu bile i ružičasta i plava, u kombinaciji s vječnom bijelom i trendovskom zlatnom s lakoćom transformiraju interijer u veseli kutak koji zrači pozitivom. No dosta priče, evo raznih inspiracija i shopping prijedloga koji vam mogu pomoći da uistinu s lakoćom od svog doma napravite pravu malu proljetnu oazu veselja i pozitive.   

Photo: arhiva

Komentari 0