Beauty

Znate li čemu točno služe oni korektori u boji?

Otkrivamo tajne nanošenja svake pojedine nijanse u koje ste možda čudno gledali u dućanima

Iako većina nas prilikom odabira korektora za oči pazi na to da njegova nijansa odgovara boji našeg tena (i tekućeg pudera), ovaj proizvod se zapravo pojavljuje u velikom broju ponekad i čudnih nijansi, a profesionalni vizažisti na snimanjima gotovo isključivo koriste palete ovih proizvoda jer s njima mogu riješiti brojne probleme i izvrsni su za konturiranje lica.

Ljubičasti

Ova nijansa koristi se za korigiranje nekih nepravilnosti na licu kao što su hiperpigmentacijske mrlje i pjegice, ali i za osvježavanje umornog izgleda kože, osobito kada ona poprimi onu tako nezahvalnu sivkastu boju. U tom slučaju se može koristi na cijelom licu tako da se mala količina nanese na najistaknutije točke na licu (kao kada koristimo iluminator) i dobro umasira u kožu. Ljubičasti korektori su dostupni čak i u obliku kompaktnih pudera koji se koriste na identičan način i trenutno oživljavaju umornu kožu. Može se također koristiti i za optičko povećavanje čela (ako imate jako sitno) tako da njegovom teksturom napravite veliki luk preko cijelog čela ispod mjesta gdje počinje rasti kosa i zatim ga dobro utapkate u kožu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Žuti

Odličan je izbor za potpunu kamuflaciju tamnih kolutova oko očiju, osobito ako je riječ o izrazito naglašenima koji su obično modre, zelenkaste ili ljubičaste boje. On također lagano osvjetljava lice i bolji je izbor kada prirodno imate topli podton kože i maslinastu put (ljubičasti je predviđen za blijedi tip kože s hladnim podtonom), a u svakom slučaju prilagodite intenzitet žute boje trenutnoj nijansi vašeg tena. Malu količinu možete nanijeti i na gornji kapak kako biste 'otvorili' pogled, a ako ga nanesete na krajeve čeljusti, možete optički proširiti lice ako vam je izrazito usko.

Zeleni

Oni besprijekorno neutraliziraju crvenu boju zbog čega su najbolji za prikrivanje akni, prištića i svježih ožiljaka, ali i crvenila na licu bez obzira na njegov uzrok (kožni problemi, opekline od sunca ili solarija, prirodna sklonost ka crvenjenju, ispucale kapilare...). Najbolje je koristiti što svjetliju nijansu zelene boje jer ćete tako biti najsigurniji da će se izjednačiti s kožom te da njegova boja neće 'probiti' ispod ostalih slojeva šminke. S obzirom na to da se ova vrsta boljki najčešće pojavljuje na T-zoni, najbolje je lagano kistom prijeći zelenom teksturom preko tog područja i zatim je razmazati u svim smjerovima.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Ružičasti

Iako se i oni mogu koristiti za prikrivanje tamnih kolobara oko očiju, ipak su prvenstveno namijenjeni za kamufliranje bora oko očiju i podočnjaka koji su iste boje kao i koža. Oni se nanose na cijelu površinu oko očiju, već samo na sporna mjesta koja treba neutralizirati, a najbolje ih je nanositi kistićem i potom dobro izblendati. Također se može aplicirati i na udubinu iznad gornje usne i po sredini brade gdje onda preuzima funkciju iluminatora.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0