Beauty

Znamo što se ovog proljeća nosi na noktima

Ivana Kovačić, vlasnica salona Manos, otkrila je trikove za njegu noktiju, ali i sve trendove

Proljeće je tu. Već ste napravili sezonsko čišćenje ormara i (napokon) na sunce izvukli omiljene lepršave komade. Niste zaboravili svoj izgled osvježiti i novom frizurom (računa se i šišanje vrhova!), a jedino što vam nedostaje kako bi se osjećali još bolje je - proljetna manikura!

Kako bi vam u moru nadolazećih trendova i zanimljivih nijansi olakšali odabir razgovarali smo s Ivanom Kovačić, vlasnicom zagrebačkog salona Manos, koja nam je otkrila što je pravi "must have" ovog proljeća.

No, važno je  znati kako niti jedna manikura neće izgledati dovoljno dobro ako pravilno ne njegujete svoje nokte, ali i često zanemarenu kožu ruku i stopala. Zato je Ivana otkrila svoju proljetnu beauty rutinu...

 | Autor: arhiva arhiva

"S prvim zrakama sunca koža naizgled bude maslinasta, a nokti izlistali. Kako bi im vratili sjaj potrebno je urediti nokte, kožicu oko noktiju, napraviti piling kože ruku, masku ili njegujući serum, te umasiravati što češće losion ili hranjivu kremu za ruke", ispričala je te dodala kako ćete najbolje rezultate postići ako umasirajte kremu za ruke nakon svakog pranja ruku dok je njegujuće ulje za kožicu dovoljno umasirati tek jednom dnevno.

Ipak, upravo je to ulje zaduženo za jačanje korijena, kao i cijele površine nokta, ali i za sprječavanja listanja te pucanja noktiju.

 | Autor: arhiva arhiva

Tek nakon njege na red dolazi odabir manikure. Kako Ivana kaže, uvijek se trudi pomoći svojim klijenticama, a na donošenje odluke utječu brojne, pomalo iznenađujuće činjenice.

"Svaka manikura je jedinstvena. Kroz razgovor otkrivamo sve vaše želje i s time prilagođavamo oblik, dužinu i boju laka. Odabir vaše manikure ovisi o vašoj osobnosti, poslu koji radite, vašim godinama, vašem stilu odijevanja pa čak i o vašim hobijima ili sportskim aktivnostima.", objasnila je.

No, koje će boje ove sezone biti najpoželjnije?

"Ovog proljeća inspiraciju pronalazimo u bojama oceana, cvjetnog i životinjskog svijeta, dugih pješčanih plaža te predivnih zalazaka sunca pa će spektar boja biti poprilično širok. Nosit će se od tirkizne, pastelne ružičaste i ljubičaste, žute pa sve do intenzivne koraljne i pastelno narančaste", uvjerena je Ivana te ističe kako će dosadašnju najpoželjniju boju, koraljnu, sasvim sigurno zamijeniti sve nijanse plave.

Ipak, čini se kako će glavni proljetni "must have" na noktima biti igra točkica u najrazličitijim kombinacijama boja. 

 | Autor: arhiva arhiva

"Točkanjem stvaramo potpuno drugačiji dojam svake manikure, nježnije i nimalo upadljivo a svakako drugačije i posebno. Isto tako popularna je jednostavna igra boja i geometrije kojom postižemo kombinirajući dvije kontrasne nijanse", istaknula je.

No, za mladenke koje očekuje proljetno vjenčanje vrijede nešto drugačija pravila.

"Izbor vaše manikure ovisi o stilu vjenčanja, vašoj haljini a najviše o vašoj osobnosti. Ako želite tradicionalno vjenčanje birajte neutralnije 'nude' nijanse koje pristaju vašoj boji tena. Za hrabrije mladenke popularne su živahne boje, najviše crvena ili tamnija crvena nijansa s toplim tonom poput boje trešnje koja će izgledati vrlo elegantno", kaže Ivana te ističe kako upravo odabirom intenzivnije boje ostavljate dojam odlučnosti i čvrstog stava. 

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0