Beauty

Živcirate li svog frizera? Evo pet mogućih razloga

Frizerima nikako nije lako - klijenti im dolaze s raznim i nemogućim zahtjevima, a stručno mišljenje često ignoriraju...

S osobom koja stoji iznad vas sa škarama u ruci treba biti dobar. Evo kako ćete joj omogućiti da što bolje obavi posao i da su svi zadovoljni.

Pogreška br. 1: Dođete sa zahtjevima, ali bez slike

Ako imate ideju što točno želite (iako mislimo da frizeri najviše vole kad se prepustite njihovoj inspiraciji), objašnjavanje i pokazivanje po svojoj glavi možda neće završiti dobro. Umjesto da pokušavate opisati što biste htjeli, pokažite fotografiju frizure koja je najsličnija onome što ste zamislili.

Pogreška br. 2: Prolazite rukama kroz kosu

Feniranje ili peglanje kose treba malo odležati, ohladiti se. Ako odmah počnete petljati rukama po kosi, uništavate ono što je vaš frizer pokušavao postići posljednjih pola sata. A nitko zbog toga neće biti sretan. 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Pogreška br. 3: Odmah i sada!

Ovo se najviše odnosi na bojanje kose, ali ima i trenutaka kad inzistirate na nečemu što je nemoguće napraviti s vašom kosom.  Poslušajte profesionalce: ako vam kažu da je nemoguće u jednom tretmanu prijeći s čokololadno-smeđe na platinastu, onda mu vjerujte. Inače ćete kosu totalno uništiti.

Pogreška br. 4: Stalno se vrpoljite

Nemojte zabacivati glavu, ukoliko vas to ne traže. Nemojte se istezati u stolici. Nemojte kimati. Niti razgovarati na telefon. Hoćete savršenstvo na glavi? Onda mirujte dok frizer ne obavi posao. 

Pogreška br. 5: Želite nešto što uopće niste vi  

Uopće ne uzimate svoje lice, svoj životni stil ni strukturu svoje kose u obzir. Vidjeli ste kako ta nijansa plave stoji na Blake Lively i hoćete istu takvu. Ok, ako baš inzistirate, ali znajte da bi moglo rezultirati čistom katastrofom. A lijepo vam je vaš frizer govorio... Šteta što ga niste slušali...

Photo: Getty Images

Komentari 0