Life&style

Želite lijepu i blistavu kožu? Jedite ove namirnice

Njega iznutra, jednako je, ako ne i bitnija od one izvana, stoga je za lijepu kožu bitno i ono što jedete

Pitajte bilo kojeg dermatologa i svaki će vam reći isto - lijepa koža dolazi iznutra! Bez obzira na to koje fenomenalne proizvode koristite, ako se ne brinete za svoje tijelo, njihova učinkovitost je itekako ograničena. U nastavku saznajte koje ukusne namirnice obavezno trebate uključiti u svoju prehranu ako želite sjajnu i zdravu kožu te blistav ten.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images
KELJ – ima tonu vitamina C koji je odličan za kožu; vitamin C potiče proizvodnju kolagena, zbog čega koža ostaje mladolika, sjajna i blistava!
ŠPINAT – bogat je vitaminom B koji štiti kožu od slobodnih radikala; također, ima tonu vitamina K i folata koji su poznati po svojstvima koji se bore protiv akni.
AVOKADO – sadrži jako puno karotenoida, koji su odlični u generalnom popravljanju tonusa i čvrstoće kože.
JAGODE, BOROVNICE, MALINE I KUPINE - šumsko voće poznato je po antioksidansima koji štite kožu od štetnih vanjskih utjecaja; također sadrže karotenoide, koji pomažu u očuvanju tonusa kože te potiču proizvodnju kolagena.
NARANČE – i sve ostalo citrusno voće također je jako korisno za našu kožu; sadrže vitamin A, koji pomaže tijelu u borbi protiv virusa i bakterija koji uzrokuju akne, a citrusne kiseline također pomlađuju izgled kože.

Photo: Getty Images

Komentari 0