Beauty

Zašto se koža brzo masti, kako oblikovati obrve...

Neka beauty pitanja nas stalno muče, ali možda biste se trebali pitati kakve su vaše beauty navike

Nanošenje tekućeg pudera odmah nakon kreme pogreška je koju često činimo, pogotovo kad nam se jako žuri. Na taj način onemogućuje koži da upije kremu, koja ostaje na površini. Tekući puder će se tada teško nanositi, jer će ga krema razrijediti, pa neće pokriti lice i neće biti postojan. Zat nakon nanošenja kremeuvek pričekajte nekoliko minuta dokne stavite puder.

Čupanje obrva preblizu ogledala - kada se previše koncentriramo na svaku dlačicu koja nam smeta i koristimo ogledala koja povećavaju kako bismo bolje vidjeli male dlačice, često zaboravljamo na cjelokupan oblik obrve, pa kao rezultat imamo neravnomjerno oblikovane obrve. Čupajte ih ispred većeg ogledala koje je u blizini prozora, odmaknite se dva koraka i dobro pogledajte oblik lica i obrva. Tijekom čupanja, s vremena na vrijeme se ponovno odmaknite i provjerite da li oblikujete obrve u skladu sa tim.

 | Autor: Getty Images Getty Images Nanošenje regeneratora na cijelu kosu - ako regenerator stavljate kao i šampon, najprije na vlasište a potom na vrhove, to meže biti uzrok toga što vam jekosa masna i beživotna. Kosa uz korijen je zdravija i jača od one na vrhovima, koja je uglavnom suha i oštećena. Pranjem korijena kose opterećujete kosu. Mnogo je bolje da regenerator nanesete samo na kosu od ušiju prema dolje. Tako će vaša kosa dobiti na volumenu, i nećete je morati toliko često prati.

Parfumiranje odjeće - ovo može ostaviti mrlje na odjeći, a vlakna odjeće mogu promijeniti miris. Parfemi su namijenjeni uporabi na koži, koja toplinom i prirodni mirisom dopunjuje notu i stvara jedinstveni miris. Zato prije nego što se obučete stavite malo parfema na jednu ili dvije točke na kojima osjećate svoj puls, primjerice na zglob ruke, iza koljena, na vrat ili iza ušiju. Nemojte trljati zglobove nakon nanošenja parfema, jer ćete na taj način uništiti njegovu strukturu.

Zaboravljamo na njegu vrata - koža vrata može biti tanja od kože lica, brže gubi elastičnost, a na njoj se brže pojavljuju znakovi starenja kao što su bore i pigmentne mrlje. Kada nanosite dnevnu kremu ili kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, uvijek dobro namažite i vrat i dekolte, a možete namazati i ruke koje su također osjetljiv i najizloženiji dio tijela. Nije vam potrebna posebna krema za vrat i dekolte, vaša dnevna ili noćna krema pružaju dovoljno njege.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Krema na natečenim očima - ako se budite s natečenim predjelom oko očiju, uzrok toga može biti previše soli u prehrani, koja uzrokuje zadržavanje vode ispod očiju. Na oči nemojte nanositi kremu za oči, jer može sadržavati sastojke koji zadržavaju vodu u koži, dok se je vi pokušavate riješiti. Umjesto toga, upotrijebite hladne obloge i držite ih na očima 10-15 minuta.

Photo: Getty Images

Komentari 0