Beauty

Bez konturiranja i pegle za kosu: Vintage beauty tutorial

U 'prašnjavim' kutevima YouTubea skrivaju se neka od najvećih blaga, poput ovih vintage beauty tutoriala

I dok su neki djelovi šarmantni, drugi su užasavajući, a budite spremni na brojna iznenađenje. Reći ćemo vam samo da je konturiranje bilo popularno i u četrdesetima te da su žene jednom davno odlazile na radioaktivne tretmane lica. Uživajte u samim počecima beauty tutorijala...

Ovaj video tutorijal iz četrdesetih uči žene o svemu što trebaju znati oko čišćenja kože, šminkanja i odabiru idealne frizure za pojedini oblik lica. Poprilično osnovne stvari, osim pomalo pretjeranih pravila oko nanošenja rumenila - očito je tada bilo beauty pravilo da se obrazi trebaju slagati s ružem i bojom laka na noktima.

 

Kako uopće komentirati ovaj užasavajući starinski tretman lica? 

 

 

Ovaj zapanjujući video iz pedesetih prava je preteča današnjih beauty tutorijala, a očito je konturiranje i tada bilo popularno.

 

Pomalo ponižavajuć video u kojem su ženama dane upute kako se najbolje riješiti dlaka na tijelu, s nekoliko nepovezanih savjeta o uklanjanju laka s noktiju.

 

Narator u video objašnjava kako su nekad ravnali ženama kosu pomoću kemikalija, uz popratne rasističke komentare na račun Afroamerikanki.
 

 

Ovo uopće nije beauty tutorijal, već kratka snimka žene koja se češlja. Ništa više od toga.

Photo: Getty Images

Komentari 0