Life&style

Usne, čelo, nos i oblik lica: Što otkrivaju o vama?

Čelo govori o inteligenciji, usne o senzualnosti, a oblik lica otkriva cjelokupni karakter osobe

Imate zaobljene obraze, mali, pravilan nos ili četvrtastu bradu? Oblik vaših usana, čela, nosa, odnosno čitavog lica, ne govore samo o vašoj ljepoti i privlačnosti, već puno toga otkrivaju i o cjelokupnoj vašoj osobnosti. Tako oblik čela ukazuje na inteligenciju, a usana na senzualnost.

Okruglo lice

Osobe s okruglim licem i punim, zaobljenim obrazima koji odaju dojam mekoće i nježnosti, nalik dječjoj, otkrivaju otvorenu, fleksibilnu i prilagodljivu osobu. Takve osobe su, po pravilu, veliki optimisti. Otvorene su, srdačne, spontane, ali i pomalo naivne. One život uvijek promatraju s vedre strane i nisu nimalo sklone konfliktnim situacijama. Naprotiv, uvijek teže postizanju dogovora i kompromisa. Najveća mana im je činjenica da su dosta brbljive i jezik im je često brži od pameti, pa im se nerijetko događa da zažale zbog nepromišljeno izgovorenih riječi. Uz to, zbog vrlo izraženog optimizma, takve osobe su sklone precijeniti vlastite, pa i tuđe mogućnosti. Ipak, njihova najjača vrlina je ogroman pragmatizam i umijeće uživanja u životu. U društvu su vrlo omiljene. jer život doživljavaju kao veliku igru koja nudi bezbroj mogućnosti, igru u kojoj treba uživati do kraja.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Ovalno lice

Osobe s tako harmoničnim crtama lica su smirene, objektivne i vješte u diplomatskom rješavanju sukoba. Takve osobe znaju biti vrlo diskretne kada je to potrebno, a otvorene su i srdačne isključivo prema onima koje poštuju i do kojih im je stalo. Zato im okolina najviše zamjera na pretjeranoj suzdržanosti i vještom skrivanju osjećaja, kao i na izraženom nepovjerenju prema strogim pravilima, dogmama i duboko ukorijenjenim mišljenjima.

 | Autor: Getty Images Getty Images Izduženo lice

Izduženo lice s uvučenim obrazima, što mu daje oblik trokuta karakteristično je za neovisne, hipersenzitivne i pomalo stroge osobe koje vole sve oko sebe držati pod svojom kontrolom. To su istovremeno vrlo promišljene i analitične osobe koje prvo sve oko sebe dobro promotre i oslušnu i tek onda djeluju. Na prvi pogled takve osobe odaju dojam hladnoće i suzdržanosti, jer se prema drugima rijetko otvaraju, tek onda kada ih dobro upoznaju. Naime, osobe s izduženim crtama lica su, po pravilu, izraziti pesimisti i smatraju da je život kompliciran, težak i opasan. Baš zato vrlo su kritične, kako prema sebi, tako i prema drugima. Unatoč svemu, okolina jako cijeni i poštuje njihovu iskrenost, jer takve osobe u svemu, posebno u međuljudskim odnosima tragaju za onim rijetkim, dubokim, snažnim i trajnim osjećajima. Umjesto brojnih površnih veza one radije biraju samoću.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0