Beauty
Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? 1/15 Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž? Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž?

Usne boje strasti: Koji je vaš idealni crveni ruž?

Crveni ruž sigurno će se pronaći u beauty arsenalu ovog Valentinova, a bitno je samo da znate idealnu nijansu

Ovih je dana najtraženija, poput “krivca” za ljubavni izgled, rumeni su obrazi i crveni ruž neizostavni. Sastojak romantičnih make-up lookova svakako je umjerenost, posvećenost jednoj boji. U ovotjednoj priči čast pripada crvenoj, sočnoj poput jagode. Da bismo joj dodali šlag, tu su genijalni puderi, podloge, sjenila i, naravno, maskara, koja će uokviriti ovaj predivan izgled. Bez obzira na to radi li se o važnom danu, večeri ili spoju, crvena je najčešći odabir. Mnoge od nas imaju u kozmetičkim torbicama nekoliko omiljenih nijansi, kojih se držimo sezonama. Jer ova je boja klasik. Samo treba pronaći idealnu nijansu.

 | Autor: arhiva arhiva Ruž, katalog Avon, 55 kn

- Ova boja iznimno privlači pažnju, stoga je treba pomno nanijeti kako ne bi završila na zubima, previše izvan ruba... - objašnjava poznata vizažistica Ena Čavlović i nastavlja:

- Nemate li previše iskustva, prvi korak možete napraviti olovkom za usne kojom ćete postići savršen izgled. Pri nanošenju crvene olovke za usne važno je uokviriti usne tako da izgledaju jednako. Imate li donju usnicu veću od gornje, lagano olovkom iscrtajte gornju malo iznad prirodnog oblika. Ako je gornja usnica veća od donje, nema potrebe da je dodatno iscrtavate iznad prirodne linije vaših usana. Jednostavno možete povećati donji rub usana i završiti plosnatim kistom i korektorom boje kože. Za ovakvo definiranje najbolji su mat ruževi jer se ne razlijevaju po usnama. Za dodatan efekt punašnih usana možete na naneseni mat ruž, po sredini usana, prstom natapkati malo sjajila ili bilo kakvog svjetlijeg ruža da se dobije dojam punoće usana. Crveni je ruž idealan u kombinaciji s tušem za oči i highlighterom.   

 | Autor: arhiva arhiva Matirani ruž, Catrice, Kozmo, 39,90 kn

Nemate li iskustva sa sjenilima, u ovoj kombinaciji predlažem klasično sedefasto sjenilo boje kože i malo maskare na trepavice. Budući da je Valentinovo dan zaljubljenih, vjerojatno će ‘pasti’ i neki poljubac - zato preporučam mat ruževe koji su dugotrajniji i neće se precrtati. Iako, prije svega provjerite i drogerijske olovke za usne, znaju biti postojanije od nekih mat ruževa. To vam je onda dovoljno, plus malo sjajila ili balzama. Danas je popularno kombinirati ruževe s lakom za nokte.

 | Autor: arhiva arhiva Lak za kokte, MAC trgovine, 81,90 kn

Budući da je lakše nokte prilagoditi usnama, savjetujem da si za početak nabavite dobru olovku ili ruž za usne, pa tek onda birate lak koji je jednostavnije pronaći i kombinirati ga s usnama. Neka lak bude visokog sjaja. Ili mu dodajte nadlak za blistavost i čvrstoću. Bitna stvar kod običnih lakova za nokte je dobro ga osušiti. Inače, kad mi se lak osuši, znam ruke staviti pod mlaz hladne vode da se lak još dodatno stisne. Svakako probajte, dodaje Ena Čavlović. Ako ste za nešto posebno, tu je neuobičajeno crveno sjenilo, no neka nijansa bude tamnija kako oči ne bi dobile “upaljeni” izgled.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Crvena sjenila zvuče zabavno i idealna su za modna snimanja, no kućna radinost i nije tako jednostavna - svakako za savjet pitajte neku iskusnu vizažisticu koja će vam predložiti crvenu nijansu koja vam odgovara u odnosu na vaš ten. Kako bi lice izgledalo blistavo, a make-up sjeo savršeno, predlažemo formule za njegu kože obogaćene glikolnom kiselinom, na primjer, tjednu kuru koja će ubrzati regeneraciju kože. U vrijeme s malo sunca ovakvi su proizvodi idealni jer ne vole UV zrake - bit će to ujedno dobra priprema za proljeće i laganije teksture. Osim toga, za bolju blistavost i ugodu lica tu su teksture na bazi ulja koje možete pomiješati s kremom ili ih nanositi samostalno, na čistu kožu.

 | Autor: arhiva arhiva Krema, Guerlain, Douglas, 229 kn

Obratite pozornost na inovativne formule kao što su kombinacija arganova ulja, ulja čička i vitamina E. Ova kombinacija poboljšava elastičnost kože, daje svilenkasti osjećaj, štiti svakodnevno kožu od oksidativnog stresa te pojačava otpornost na vanjske utjecaje.

Osim ujednačene podloge u kombinaciji s crvenim ružem, predlažemo i nekoliko jednostavnih i romantičnih frizura koje vam neće oduzeti previše vremena. Nije poanta satima se spremati nego složiti nešto ženstveno i nosivo.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

- Romantičan stil temelji se na nježnim i mekim tehnikama oblikovanja frizure, zaboravite na krute i ukočene stilove, ostavite ih za neku drugu prigodu - savjetuje frizerka Ana Kuštre iz salona Anel i dodaje: “Neka kosa ima slobodan pad, upravo to izgledu će dati na nježnosti. Kad dođu na romantičnu frizuru za posebna događanja, moje klijentice često traže valove izrađene velikom četkom. Naravno, prednost u toj frizuri imaju zdrave, guste i duže vlasi. Kosu treba pustiti da pada prirodnim ritmom, bez fiksiranja teškim i jakim preparatima. Nježna je to i poletna, a opet postojana frizura. Predznak nježnih frizura imaju i one s razigranim šiškama koje nonšalantno padaju na čelo te kosa razdijeljena na stranu... Sve to može se kombinirati s valovima, kao i niskim ili visokim repom. Ovo je nekoliko slatkih varijanti koje su dobre za većinu kosa, možete ih složiti sami, kod kuće, bez puno muke. Ženstvenost definira i niska punđa, frizura koja je ujedno simbol svijeta balerina. No nemojte je previše začešljati, neka ispadne koji pramen, kreirajte je prstima, bit će nježnija i prirodnija”.

 | Autor: arhiva arhiva Ruž, Loreal Paris Color Riche Gold Obsession, dm, 93,90 kn

Ovaj izgled je zapravo kulisa, okvir za taj famozni crveni ruž koji svi nekako priželjkujemo, no na dnevnoj bazi rijetko se za njega odlučujemo. Naravno, ima žena koje ga nose svaki dan, plus malo rumenila, to je famozan izgled i diže energiju. Upravo one znaju ga nanijeti savršeno - stvar je prakse. Malo vježbanja nije naodmet. Bitno je pronaći ravnotežu jer jake usne vole minimalni izgled, nježan izgled, laganu frizuru kako sve ne bi djelovalo umjetno.  

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0