Beauty
Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo 1/22 Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo Veliko plavetnilo

Uronite u veliko plavetnilo: Kako nositi make up u bojama?

Plava postaje najzastupljenija boja u make up torbicama, a želite li se i vi osjećati kao morska sirena pročitajte savjete u nastavku

Plava uskoro dolazi u vrh najpoželjnijih - većina kozmetičkih brendova u sklopu proljetnih i ljetnih kolekcija tonove mora i neba predstavlja kao nezaobilazni hit. Modra maskara definitivno je jedan od najvrućih beauty izazova. Uz nju su na tronu i neka neobična, neočekivana sjenila poput crvenog, a za sve je “kriv” ovih dana i predivan bronzer koji na beauty tapetu vraća nešto kreativniju igru. Make-up torbice proživljavaju kolorističku revoluciju, a Vanesa Ćopić iz Max Factora javlja nam svoje praktične prijedloge.

 | Autor: arhiva arhiva Maskara, Mark, katalog Avon, 49 kn

- Kod tako neobičnih sjenila i maskara, odnosno nijansi, najvažnije je napraviti takozvani okvir za oko jer ako, na primjer, stavimo crveno sjenilo samostalno, oko može izgledati pomalo bolesno. Kod jarkih maskara i sjenila idealno je prije svega crnom ili smeđom olovkom iscrtati cijelo oko, i gore i dolje. Jarkomodra maskara odlično izgleda uz bakreno sjenilo, to je jedan od onih ljetnih stilova koji se vraćaju svake tople sezone. Ove boje efektne su, kao prvo, za plave oči, iako atraktivno mogu izgledati i na tamnijim te zelenim očima. Osobno nisam za sve u plavom - i sjenilo, i maskaru, i olovku. Oko može izgledati čudno, radije kombinirajte s crnom. Osim brončanog, ovdje su također dobra sjenila u tonovima neke druge smeđe nijanse ili karamele. Njihova prirodnost smiruje dojam. Za zeleno oko predlažem predivan kontrast, ljubičastu maskaru ili sjenilo kao smokey look - odličan je za večernji izlazak, predivno ističe put i uokviruje oko - kaže vizažistica. Bronzer će oplemeniti ovaj ljetni stil s lakoćom, apliciran školski: na obraze, vrh nosa, čelo... naravno, prilagođen nijansi kože. Ne smije biti previše taman, tu se možemo lako zeznuti. Možete se poigrati i beauty blenderom - ako ga do sada niste isprobali, pravo je vrijeme za eksperimente.     

 | Autor: arhiva arhiva Beauty blender, ljekarne, 174,90 kn

Ovaj hit nije slučajan, već niz godina vlada make-up scenom i donosi ekonomično šminkanje jer štedi podlogu i odlično zamjenjuje klasične spužvice. Jednostavan je za korištenje, dugotrajan i praktičan za sve varijante tekućih podloga. Uskoro počinje lov za nekom laganijom podlogom, predlažemo formulu s visokim zaštitnim faktorom i matirajućim efektom jer su visoke temperature idealan lovac na sebum koji iskače na T-zoni. U posljednje vrijeme stiglo je na naše tržište nekoliko naprednih pudera koji imaju visoku pokrivenost i mat efekt, a opet djeluju vrlo prirodno. Naravno, svatko od nas treba isprobati teksturu osobno, no činjenica je da kozmetička industrija ide naprijed i nudi nam sve zanimljivije novitete.

 | Autor: arhiva arhiva Puder, Meteorites Guerlain, Douglas, 429 kn

Elegantan sjaj na licu lako ćemo postići proizvodima koji sadrže niz kuglica u nježnim tonovima, look kreiramo uz pomoć velike četke, kabuki ili neke slične te pudramo čitavo lice, s naglaskom na obraze. Nasmiješite se i na vrh obraza nanesite dodatno malo obojenog rumenila, u marelica ili ružičastom tonu, kako bi lice dobilo onaj osvježavajući zdravi ton. Morska inspiracija bronzerima podsjeća nas na zalizane frizure, takozvani mokri izgled koji će fantastično zaokružiti vruću resort priču. Ana Ćurak, vlasnica frizerskog salona La dutti iz Osijeka, ispričala nam je kako napraviti genijalnu wet look frizuru.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

- Zalizanu frizuru najlakše je raditi gelom ili pastom za kosu. No napominjem da su čvrsti gelovi idealni za ljeto jer znaju ostaviti masnu i zalijepljenu kosu, stoga je u ovo prijelazno vrijeme bolje koristiti pastu - govori . Kremasta tekstura učinit će zalizanu kosu lakšom za oblikovanje, neće je učvrstiti, nego ostaviti mekom i podatnom: idealno za razne punđe, pletenice, repove, varijante na stranu i slično. Iako se možete zalizanim frizurama igrati kod kuće, činjenica je da će je vaš frizer napraviti brže i pedantnije. Specijalizirani proizvodi koji se koriste u salonima čuvaju kosu i namijenjeni su točno određenom tipu vlasi, dodaje frizerka.

 | Autor: arhiva arhiva Sprej za kosu, Keratherapy, wow-junkie.com, 133 kn

Gelovi i lakovi znaju isušiti kosu, no proizvodi nove generacije imaju inovativne sastojke koji čuvaju vlas od korijena do vrha, čak i kad je učvršćuju. Na primjer, u boljim formulama nalazimo biljnu smolu koja je prirodni učvršćivač. Tu su i predivni proteini svile koji se također brinu za njegu kose, oplemenjuju je i dugotrajno štite. Biljni sastojci općenito su zahvalni jer dokazano djeluju na zdravlje i vitalnost kose. Često spominjemo, kad je riječ o kosi, i arganovo ulje - novije zanimljive formule kombiniraju ga s keratinom. Ova simbioza vrhunskih molekula stvara instant-barijeru od nepovoljnih vanjskih utjecaja i prodire u kutikulu, što je idealno ako često koristite lak za kosu. Kosa se zna s vremenom osušiti pa je dodatna kućna njega obvezna.

 | Autor: arhiva arhiva Caviar anti-aging ulje za kosu, Alterna, wow-junkie.com, 354 kn

Primijetite li da vam vlasi često pucaju ili su jednostavno beživotne, predlažemo profesionalne tretmane, šampone i regeneratore koje možete nabaviti u frizerskim salonima, to je kao nastavak salonske njege. Te formule sadrže visoku koncentraciju aktivnih elemenata koji imaju snagu brzinski obnavljati las i produžiti joj vijek trajanja. Ako se radi o ispucanim vrhovima, njih ipak treba - skratiti. Kosa će nakon kraćenja bolje izgledati, vrhovi neće letjeti na sve strane, a i lakše ćete oblikovati frizuru prema želji.

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0