Beauty

Uporno griješite: Ove beauty proizvode morate čuvati u hladnjaku

Umjesto u kozmetičku torbicu uskoro biste mogli češće "zavirivati" u hladnjak. Ono najbolje - to neće utjecati na vašu vitku liniju!

Ne, niste pogrešno pročitali u naslovu. Upravo je hladnjak idealan "spremnik" za proizvode koji se nalaze na popisu vaših omiljenih beauty preparata.

Naime, kako u vašoj kupaonici, baš kao i u mnogim drugima, vjerojatno vlada prava tropska klima riječ je o poprilično lošem odabiru mjesta za čuvanje pojedini proizvoda. Puno više im odgovaraju niske temperature i taman prostor.

Lak za nokte

 | Autor: Getty Images Getty Images

Toplina, baš kao i prevelika izloženost sunčevoj svjetlosti, mogu dovesti do zgrušnjavanja laka. To sigurno ne želite, zar ne?

Osim toga, mogao bi promijeniti boju, a skladištenje u hladnom prostoru omogućuje da njegova tekstura i boja ostanu nepromijenjene, ali i osiguravaju ravnomjerno nanošenje.

Kreme za područje oko očiju

Sigurno ste se i same već imale prilike suočiti s podočnjacima, a kako biste spriječili natečenost područja oko očiju posegnuli ste za različitim kremama i gelovima koji obećavaju bajkovite rezultate. Kako bi dodatno povećali njihovu učinkovitost ove proizvode pospremite u hladnjak  jer će hladnoća pomoći stezanju krvnih žila.

Parfemi

Ako svoj omiljeni parfem držite na polici koja je direktno izložena sunčevoj svjetlosti i toplini kemikalije će se vrlo brzo početi "razbijati" pa se nemojte iznenaditi ako potpuno promijeni miris.

Ruž za usne i tekući puderi

 | Autor: Getty Images Getty Images

Štoviše, ovo se odnosi i na sav drugi make up u tekućem obliku, poput maskare ili tuša za oči.

Vjerojatno vam se nekada ruž jednostavno otopio u torbi i postao gotovo potpuno neiskoristiv pa vam ne trebaju dodatna objašnjenja zašto mu je mjesto u hladnjaku. Ako ste jedna od rijetkih sretnica koje nemaju iskustva s ovim problemom - učite na tuđim greškama!

Također, tekući make up ima određen rok trajanja koji je moguće produljiti upravo "ubacivanjem" u hladnjak.

Photo: Getty Images

Komentari 0