Beauty

Ulje za kosu, primer, uvijač trepavica... Koristite li ove beauty proizvode pravilno?

Iako ih svakodnevno upotrebljavate, moguće je da neke od ovih beauty proizvoda koristite nepravilno...

Novi beauty proizvodi pojavljuju se svakodnevno, i teško je ići sa svime u korak. Ipak, kada je riječ o osnovnim preparatima za uljepšavanje koje svaka žena posjeduje, važno je njihovo pravilno korištenje, a većina vas bar u nečemu griješi.

1. Maskara

Kada pronađete odgovarajuću maskaru, najbolje ćete ju nanijeti ako četkicu držite vodoravno. Krenite od korijena gornjih trepavica i nježno ju protresete, povucite prema gore. Ovako ćete naglasiti sam korijen trepavica i postići veći volumen. Ako vam se maskara često razmaže po kapcima, uzmite plastičnu žlicu ili posjetnicu i držite je preko kapka kako biste to spriječili. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Eyeliner

Ako koristite eyeliner u olovci i ne znate povući ravnu crtu, ugrijte vrh olovke sušilom za kosu ili na radijatoru. Umjesto da eyeliner nanesete čitavom dužinom kapka, što vizualno približiti vaše oči, iscrtajte liniju samo duž dvije trećine kapka, kako bi oči izgledale veće. Na ostatak kapka možete nanijeti highlighter.

3. Ulje za kosu

Ako želite suhoj kosi dati više sjaja, ulje za kosu je sjajno rješenje, ali dobit ćete potpuno suprotne rezultate nanesete li ulje na vlažnu kosu, prije sušenja sušilom. To će samo dodatno isušiti kosu. Najbolje je ulje nanijeti na vlažnu kosu i pustiti da se prirodno osuši, ako je to moguće.

4. Podloga za šminkanje

Prije nego što nanesete podlogu za make up, važno je nanijeti hidratantnu kremu. Svejedno je koristite li neku vrstu aplikatora ili podlogu nanosite prstima, važno ju je razmazati od sredina lica prema vanjskim rubovima. Tako ćete  postići prirodniji izgled.

5. Rumenilo

Ne nanosite rumenilo skroz do ruba lica gdje počinje kosa, jer to može stvoriti neprirodan izgled. Pri nanošenju rumenila nasmiješite se i nježnim pokretima četkice nanesite rumenilo na jagodice. Ako nemate rumenilo, a u žurbi ste, možete iskoristiti i ruž za usne: jednostavno ga nanesite na jagodice i razmažite prstima.

 | Autor: Getty Images Getty Images

6. Olovka za obrve

Jake i debele obrve su beauty trend već nekoliko sezone, a čini se da će tako ostati i ubuduće. Ipak, treba uvijek imati u vidu razliku između jakih i iscrtanih obrva. Kako bi obrve izgledale što prirodnije, koristite olovku koja je za dvije nijanse svjetlija od boje vaših obrva. Tako će one kada ih ispunite izgledati prirodno.

7. Uvijač za trepavice

Nikada ne koristite uvijač nakon što ste već nanijeli maskaru na trepavice. To će samo stvoriti grudice, a uvijač se može i zalijepiti za trepavice te ih iščupati. Umjesto toga, uvijte trepavice dok su čiste, prije nego što stavite maskaru. 

Photo: Getty Images

Komentari 0