Beauty

Taj čudesni šampon za suho pranje napravite i kod kuće

Šampon za suho pranje kose je spas kada nemate vremena oprati kosu na klasičan način

Posebno je praktičan za hladne dane, jer se kosa ne mora močiti, pa je nije potrebno ni sušiti sušilom. Još bolje je to što ovaj proizvod možete napraviti i sami, a za to će vam biti potrebna samo dva sastojka ako imate svijetlu kosu, odnosno tri ako je vaša kosa tamnija.

Domaći šampon za suho pranje kose sadrži tvar koja upija masnoću i ostavlja osjećaj čistoće na kosi, a to je kukuruzno brašno. Prednost suhog pranja kose je i ta što je takvu kosu lakše stilizirati. Možda će vas ipak najviše razveseliti činjenica da je suho pranje čak i bolje za kosu od klasičnog, jer izbjegavate taloženje kamenca iz vode na vlasima.

 | Autor: Cover Images Cover Images

Sastojci: – 30 grama kukuruznog brašna za svijetlu kosu

– odnosno 2 žlice kukuruznog brašna + 2 žlice kakao praha za tamnu kosu

– 5 kapljica esencijalnog ulja po vašem izboru (na primjer, lavandinog)

– čista četkica za nanošenje šminke ili češalj.

Priprema: Esencijalno ulje pomiješajte s brašnom, odnosno mješavinom brašna i kakaa, te pomiješajte. Smjesu prebacite u malu staklenu teglu ili u praznu posudicu od pudera.

Primjena: Pomoću četkice za šminku nanesite šampon na vlasište, odnosno na mjesta na kojima vam je kosa masna. Nanošenje šampona četkicom možda će vam biti praktičnije i brže nego kada ga nanosite pomoću češlja, posebno ako imate kraću kosu. Nakon što ste nanijeli šampon, napravite frizuru kakvu želite i spremne ste!

Photo: Cover Images

Komentari 0