Beauty

Svatko ima svoje probleme: Riješite se debelih gležnjeva

Nijedna žena nije apsolutno zadovoljna svojim izgledom. Iako genetika određuje oblik tijela do 60%, ipak postoji način da korigirate problematične zone. Pa tako ako smatrate da imate debele gležnjeve, imamo rješenje za vas...

Nitko ne želi noge kao stupove. No na svu sreću, to je rijetka pojava ako ste vitki u ostalim dijelovima tijela. Otečeni gležnjevi najčešće su posljedica zadržavanja tekućine u organizmu prije menstruacije. Da biotkrili prirodu otoka, palcem pritisnite gležanj – ako se koža brzo vrati u prvotni položaj, onda je riječ o salu.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

S druge strane, ako koža na mjestu koje ste pritisnuli dugo ostane ulegnuta, onda se radi o zadržavanju tekućine u tkivu. Stalno otečeni gležnjevi mogu biti znak srčanih oboljenja, problema s jetrom ili bubrezima, kao i tromboze. Ako je riječ o zadržavanju tekućine u organizmu, koristite neki prirodni diuretik, primjerice, čaj od peršina i kukuruzne svile, ili lijek koji vam može prepisati samo liječnik.

 | Autor: Rex Rex

Ako je riječ o masnom tkivu oko gležnjeva, onda će pomoći vježbe: oslonite se cijelim stopalom na pod, podignite pete tako da stojite samo na prstima i zatim ih spustite ponovno na pod. Ponavljajte ovu vježbu od deset do petnaest puta dnevno.

Photo: arhiva

Komentari 0