Beauty

Strogo čuvane tajne: Što žene sa savršenom kosom uvijek rade?

Još uvijek nije kasno da isprobate trikove koje ove dame svakodnevno koriste...

Nemojmo si lagati, ne postoji žena koja ne voli čuti kako njena kosa izgleda zdravo i njegovano. Ipak, ako ste pomislili kako su takve osobe jednostavno sretnice koje se mogu pohvaliti odličnim genima, varate se. Sve je to rezultat njege i poneke tajne koje žene s prelijepom kosom strogo čuvaju "među svojim redovima".

Evo o čemu je riječ:

Spavanje

via GIPHY

Legnete, naslonite glavu na jastuk i zaspite. Jednostavno, zar ne? Tako barem proces spavanja izgleda u vašem životu, ali u životima ovih mladih dama stvari su nešto drugačije.

Naime, koliko god to zvučalo neobično, one izbjegavaju spavanje na pamučnim jastučnicama i radije biraju one od satena. Kako pamuk upija vlagu mogao bi "ukrasti" i potrebnu vlažnost vaše kose, ali i "skladištiti" znoj koji ispuštate tijekom noći. S druge strane, saten je sam po sebi hladniji materijal zbog čega ćete se puno manje znojiti.

Pranje kose

via GIPHY

Ako svakodnevno svoju kosu izlažete utjecaju različitih preparata poput šampona i regeneratora vrlo brzo ćete se suočiti s neizbježnim - kosom koja se sve brže masti. To je krug iz kojeg ne možete izaći pa je bolje ne ulaziti u njega. 

Inače, stručnjaci preporučuju pranje kose svakih dva do tri dana, a ako je to moguće čak i rjeđe.

Regenerator

via GIPHY

Nikada ga ne preskačite! Čak i ako je vaša kosa dužine tek do ramena ili čak i kraće. Tu nema pretjerane mudrolije, i same ste već na svojoj koži (kosi) osjetile što znače te dvije minute koliko držite regenerator. 

Četkanje

via GIPHY

Možda ste uvjereni kako je tu nemoguće pogriješiti, ali stvari i nisu baš tako jednostavne. Iako vjerojatno kao i većina drugih kosu češljate od tjemena prema dnu jedini ispravan način je obrnut. Krenite od samih vrhova lagano pomičući četku prema korijenu. 

Šišanje

 

Imamo odlične vijesti. Koliko god vas pokušavali uvjeriti da je šišanje svakih šest tjedana obavezno bit će dovoljno ako frizera posjetite jednom u tri ili četiri mjeseca. Barem tako tvrde stručnjaci.

Photo: ABACA/PIXSELL

Komentari 0