Beauty

Satenski uvijači za kosu nova su i odlična metoda kovrčanja kose. Kovrče ispadnu još raskošnije - evo kako

Unazad nekoliko godina beauty entuzijastice upoznale su nas s pregršt varijanti kovrčanja kose bez upotrebne toplinskih uređaja, ali malo koja metoda je zaživjela kao ona sa satenskim uvijačima. Prisjetimo se, sve je počelo s običnim pojasom od ogrtača za tuširanje, a potom evoluiralo u specijalizirane satenske uvijače koji se sada mogu pronaći na svakom koraku.

Naime, vjerujemo da ne moramo dodatno objašnjavati, ali zapravo se radi o jednom duguljastom uvijaču oko kojeg se na poseban način mota kosa te zatim učvršćuje i pušta nekoliko sati, idealno preko noći. Ova metoda iznimno je popularna jer je prije svega jednostavna za izradu i maksimalno čuva kosu uz rezultat zavodljivih, voluminoznih kovrča. No, sada je na TikToku popularna nova, doduše slična metoda, za koji kažu da je još bolja od one na koju smo navikli. O čemu se točno radi?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Grasso (@lucygrassso)

Radi se o tzv. „unicorn“ načinu kovrčanja, a početak ide na sljedeći način. Satenski uvijač potrebno je postaviti na sredinu glave i učvrstiti ga kopčom. Zatim uzmi jedan pramen kose i omotaj ga oko uvijača, no bitno je da pramen prođe skroz ispod. Isto ponovi i s drugom stranom te kako uzimaš nove pramenove, poveži ih s prethodnima. Ova metoda motanja nalikuje pletenju riblje kosti te iako se na prvi čini nešto kompliciranija, čim uloviš „mot“ - jako ćeš brzo završiti cijeli proces. Kada si završila s cijelom kosom, dno dobro i čvrsto osiguraj s gumicom, drži nekoliko sati ili prespavaj. Kako bi ti sve ipak bilo jasnije, u nastavku smo izdvojili odličan tutorijal koji pokazuje svaki korak te budeš li ga pratila, s lakoćom ćeš izvesti ovo metodu kovrčanja.

@alexandralharaldsson Replying to @aziza♡ tg: ppulatovaa french braid heatless curls technique 🫶 original creator : @sarasaadia 🤍 #heatlesscurls #frenchbraidheatlesscurls #hairtok #hairstyle ♬ original sound - Alexandra

Ono što predlažemo da je kosu prije ove metode svakako dodatno pripremiš kako bi bolje držala kovrče. To može biti pomoću pjene za kosu ili šampona za suho pranje koji će kosi dati veći volumen, a kada si isplela „unicorn“ pletenicu, sve dodatno pošpricaj s lakom za kosu i ubrzo uživaj u voluminoznim kovrčama koje izgledaju kao iz frizerskog salona.

Možda vas zanima Svi na TikToku rade DIY šampone za suho pranje kose: Evo recepta i savjeta što izbjegavati Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram / @matildadjerf

Komentari 0