Beauty
Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi 1/22 Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi

Raskoš sjajnih tekstura na vašem licu i kosi

Sjajna kosa želja je većine nas, a osim lakova tu su razni voskovi za jednostavno, brzopotezno kreiranje stila prema želji...

Kiša pada, vlaga je u zraku, pa se zalizana frizura često nametne kao ona idealna. Bilo da se radi o wet-look gelovima, matirajućim lakovima ili varijanti svežem-u-rep-pa-što-bude, kosu baš volimo urediti tako da nas podsjeća i na ljeto koje je maloprije završilo... Sjajna kosa želja je većine nas, postižemo je uglavnom vrhunskom njegom pomno izabranim formulama, no isto tako, glancani efekt donosi nove opcije za styling kose. Vodeće kozmetičke kuće trude se ponuditi nam odlične formule koje daju svježi efekt: osim lakova tu su razni voskovi za jednostavno, brzopotezno kreiranje stila prema želji. Ana Kuštre, vlasnica salona Anel, ističe da ovaj tip frizure jako traže te daje nekoliko super savjeta kako sve skupa lako rekreirati kod kuće, kad ne stignete kod frizera.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell
- Za odličnu zalizanu frizuru ne treba puno pomagala, predlažem da kosu oblikujete češljem i prstima. Iako je ovaj stil jako popularan ljeti, nosimo ga cijele godine. Kosu volimo zalizati dok radimo rep ili punđu ili je nosimo takvu po cijeloj dužini. Kod ovakvog tipa frizure idealno je imati ravnu kosu, a ako imate valovitu, najprije predlažem da je izravnate - savjetuje Ana.  

Kosa mora izgledati besprijekorno i prije nego što na nju stavljamo proizvod. Koji god tip zalizane frizure nosili, vodite računa da kosu ne zasitite teškim preparatima. Trebate znati i da će najteže biti zalizati svježe opranu kosu jer je ona dosta neukrotiva, ovisi o tipu kose koji imate. Ako ste je baš oprali, predlažem da na vlažan korijen, uoči sušenja, nanesete pjenu koja će ukrotiti kosu. Da tekstura dobije na sjaju, zalizat ćemo je suhim uljima, a nakon toga i blagim lakom sa srednjom jačinom učvršćivanja. Izbjegavajte jako učvršćivanje, osim što će isušiti vašu kosu, dobit ćete efekt kacige na glavi. Zalizana kosa treba izgledati glamurozno, sjajno i glatko. Obavezno stavite suha ulja, nahranit će kosu i dati joj sjaj, nastavlja Ana Kuštre.

 | Autor: arhiva arhiva Čarobno suho ulje, Olival, dm, 617 kn

Suha ulja inovativne su formule čiji koncept uključuje i kvalitetnu, hidratizirajuću njegu kože. Sastoje se od prirodnih ulja koja su bogata vitaminima čija snaga obnavlja kožu i kosu. Suha se ulja brzo upijaju, pa su idealna i za svakodnevno korištenje. Osim toga, dulje se zadržavaju na površini, no pritom ne ostavljaju masni trag. I njih smo naslijedili od ljeta - iako smo se uvukli u toplu odjeću, to ne znači da su kućni rituali u sporijem ritmu. Ovakve su opcije idealne za pojačanu hidrataciju kože i kose koja nam je ovih dana itekako potrebna, osobito kad pojačano grijemo prostorije i zrak se brzinski isušuje. U ovim formulama ističu se ulje grožđa, arganovo i ekstra djevičansko ulje hibiskusa. Ovo potonje dobiva se hladnim prešanjem sjemenki toga takozvanog cvijeta mladosti iz Indije: u konceptu ulja za kosu i kožu ono poboljšava obranu kože i ograničava gubitak vode. Gelovi i lakovi druga su opcija - ako imate “bad hair day”, uvijek možete posegnuti za nekom od zalizanih opcija. Kod gelova i lakova valja pogledati koji imaju stupanj učvršćenja, ako vam nije potreban takozvani beton, onda je dvojka vjerojatno sasvim dovoljna.

Previše proizvoda ipak može dodatno isušiti kosu pa na kraju ona, kako dan prolazi, gubi na atraktivnosti. Praktične su u ovom slučaju razne pomade, kreme za kosu koje ujedno njeguju i daju joj hidrataciju. Mogu se nanositi nekoliko puta na dan, no i one otežavaju kosu, pa ne treba pretjerati. Moderne punđe i repovi za dan te raspuštena, wet-look kosa za večer najpraktičniji su i kod kuće izvedivi stilovi.

 | Autor: arhiva arhiva Creative, Cream Wax, Kiehl's, 160 kn

Ako ipak trebate brzinski oprati kosu, a stvarno ne stignete, preporuka je suhi šampon koje možete koristiti i tijekom dana. Kosa će se srediti, vratiti punoću jer će čestice suhog šampona (nekad se u tu svrhu koristio baby puder) pokupiti sebum odnosno masnoću s tjemena. Na taj način kosa će se na neko vrijeme revitalizirati, no to nipošto nije zamjena pravom pranju. Taj dan navečer svakako operite kosu i dobro istrljajte tjeme kako bi se ono dobro očistilo i prodisalo. Predlažemo i leave-in regeneratore koji će je dovesti u red, na primjer lagani i višenamjenski njegujući sprej za raščešljavanje, koji njeguje i hidratizira kosu. Sastojci poput pšeničnih klica i ulja jojobe vraćaju sjaj i snagu.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Zalizana kosa odlično funkcionira u suradnji s jačom šminkom. Lice dolazi u prvi plan, baš kao da imate kratku kosu. Jači ruževi istaknut će jednostavnu ljepotu, a dozu glamura dat će i neko zlaćano, lagano shimmer sjenilo.

 | Autor: arhiva arhiva Sjenilo, Dior Diorshow, Douglas, 260 kn

Hladne nijanse vole hladne, tople vole tople. Ako je ruž u nijansi fuksije, pogled uokvirite sličnim tonom, a ako ste se odlučili za čokoladu, tu su sve bež i jače jesenske varijante. Trenutačno je u ponudi masa tamnijih ruževa koji fino pristaju uz glatke i sjajne frizure - osim mat tekstura za usne i dalje su popularne one sjajne.

 | Autor: arhiva arhiva Ruž, Rouge Pur Couture The Mats, YSL, Muller, 267 kn

Inspiracija su sedef, hit osamdesetih, ali i dijamantni sjaj. Vizažisti često predlažu malo sjajila povrh mat ruža za usne jer se mogu brzo sasušiti i uvući u pore. I za kraj, dašak rumenila, no samo malo, kako cjelokupan izgled ne bi bio pretjeran... neka naglasak bude na usnama i očima. A nakon toga - glamurozna haljina koja će dostojno uokviriti ovaj femme fatale look.

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0