Beauty

Radimo ih svi: Šest najčešćih pogrešaka pri pranju kose

Pravilo šamponiranja kose dvaput "pomoći" će vam jedino u bržem trošenju šampona, a ne isperete li ga dobro, izgledat će kao perut

Za lijepu, zdravu i sjajnu kosu podjednako je važno čime i kako je perete. Vjerovali ili ne, većina žena nepravilno pere kosu i time je oštećuje, a da toga nisu ni svjesne. Ovo je šest najčešćih pogrešaka koje biste trebale prestati raditi odmah:

Prije šamponiranja

Kako bi šampon za kosu djelovao maksimalno dobro, prije prvog šamponiranja temeljito natopite kosu. Polijevajte je vodom bar tri do četiri minute prije nego na nju nanesete šampon. 

Nepotrebno šamponiranje

Pravilo da se kosa mora šamponirati dvaput izmišljeno je pedesetih godina kada su žene prale kosu jednom tjedno, ili rjeđe. Ako perete kosu najmanje dvaput tjedno, jedno nanošenje šampona sasvim je dovoljno.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ne trljajte vlasi

Trljajući vlasi između dlanova dok ih perete, stvarate trenje, što može ozbiljno oštetiti kosu. Umjesto toga, dok perete kosu, vrhovima prstiju masirajte teme gdje je šampon i najpotrebniji.

Nađite kompromis

Mnogi ljudi koriste potpuno prirodne šampone koji se ne pjene,iako stručnjaci tvrde da je pjena neophodna kako bi kosa bila čista. Odličan "kompromis" su šamponi koji sadrže prirodne sastojke, odnosno sulfate na bazi kokosovog ulja. 

Isperite sav šampon

Nakon šamponiranja, kosu morate temeljito isprati jer je ostaci šampona mogu oštetiti. Također, možete izgledati kao da imate perut.

Regenerirajte samo vlasi

Svako pranje kose mora završiti nanošenjem regeneratora, ali ne na tjeme, već samo na ostatak kose. Uz to, nemojte koristiti češalj kako biste razmrsili kosu dok je na njoj regenerator već to učiniti prstima - češalj lomi mokru kosu. Za maksimalni sjaj, regenerator isperite mlakom ili hladnom vodom.

Photo: Getty Images

Komentari 0