Beauty

Problematična koža? Sakrijte akne u šest lakih koraka

Svi koji imaju problem s aknama znaju da nijedan kozmetički preparat taj problem ne rješava učinkovito i na duge staze

Najbolji način da prikrijete akne I mitisere je šminka. Za ovu "operaciju" potrebno vam je: sredstvo za čišćenje lica, tonik za kožu, krema za kožu koja ne sadrži ulja, mineralna podloga i korektor koji također ne sadrži ulja.

Korak 1: Operite lice gelom koji sadrži salicilnu kiselinu koja će obnoviti vašu kožu. Šminku uvijek nanosite na čistu kožu.

Korak 2: Tonikom za čišćenje lica riješit ćete se svih masnoća s kože.

Korak 3: Upotrijebite losion za kožu koja sadrži benzoil-peroksid koji regulira djelovanje lojnih žlijezda, suši kožu i uzrokuje blago ljuštenje, te djeluje antibakterijski.

 | Autor: Getty Images Getty Images Korak 4: Na lice nanesite laganu kremu koja sadrži zaštitni faktor između SPF 15 i SPF 30 koja neće začepiti vaše pore.

Korak 5: Iskoristite korektor koji je za nijansu svjetliji od vaše kože. Nanesite ga na crvene točke nastale od akni, ispod oka i na prištiće. Također, nanesite ga sa strane nosa, što je inače područje s najviše crvenila. Nemojte nanositi debeli sloj korektora i razmažite ga po koži u jednakoj mjeri.

Korak 6: Nanesite mineralnu podlogu za puder koja nijansom odgovara vašoj koži. Koristite srednju ili veliku četkicu za nanošenje takvog pudera, pa ga njome nanesite na područja koji zahtijevaju veće "prikrivanje problema". Mineralna podloga će trajati cijeli dan i spriječit lučenje masti. Tako vaše lice neće biti sjajno već matirano, čime će te postići prirodni izgled.

Savjeti +

Kada koristite korektor za skrivanje prištića i mrlja od akni, pobrinite se da je njegova nijansa malo svjetlija od vaše prirodne boje kože, jer će tako biti manje uočljiv. Kada koristite proizvode za prikrivanje prištića, pobrinite se da koristite čistu vatu, tufer ili kozmetički spužvu. Nikada nemojte ni pomišljati na to da će stiskanje prištića riješiti vaš problem.

Photo: Getty Images

Komentari 0