Beauty

Pripremite kožu za hladne dane

Otkrijte ključne korake u njezi i uljepšavanju kože prije i tijekom zime, kao i koju biste hranu trebali više konzumirati

I dok još uvijek nismo osjetili pravu zimu, najbolji način da pripremite kožu za oštre uvjete i promjenu temperature je da već sad promijenite svoju beauty rutinu. Tako će vaša koža, unatoč suhom i hladnom zraku, ostati svježa i hidrirana tijekom cijele sezone. Donosimo neke jednostavne, ali učinkovite načine za optimalno zdravlje vaše kože tijekom zime:

1. Piling
Bez obzira koliko je vani hladno, ključ glatke kože leži u redovitom uklanjanju mrtvih stanica, a u tome vam najbolje pomažu pilinzi. Ako vaša koža loše podnosi prijelazna razdoblja, onda piling radite svaki dan kako bi spriječili njeno isušivanje i održali blistavi izgled. Kada mrtve stanice ostanu na koži, pore se začepljuju, a rezultat je loš ten. Imate li osjetljivu kožu, odaberite neki nježni piling ili se posavjetujte sa stručnjakom koji će vam pomoći odabrati idealan preparat za vaš tip kože. Pripazite i da ne pretjerate s pilingom jer to može oštetiti lice, pogotovo u oštrim zimskim uvjetima.

2. Hidratacija
S obzirom da piling uklanja mrtve stanice, vaša nova koža treba ostati nježna i zaštićena, a tu na scenu stupaju hidratantne kreme. Hidratacija je ključni korak u borbi protiv suhe kože i njenoj zaštiti od ljuštenja. Zimski uvjeti brže isušuju kožu, stoga ako vam je inače suha, zimi biste trebali odabrati neku hranjivu kremu koja će stvoriti zaštitni sloj. Hidratizirajte kožu ujutro i navečer, prije spavanja, a jednom tjedno možete staviti i hidratantu masku

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Birajte kremastiji make up
I dok se ljeti borimo s masnom kožom i dodatnim sjajem, zimi je situacija obrnuta. Koža je suha i potreban joj je kremastiji make up, koji ju neće dodatno isušiti. Isprobajte Vichy Teint Ideal kremasti puder s termalnom vodom koji otkriva idealan ten i odgovara svi tipovima kože. 

4. Zaštitite usne
Koža na usnama posebno je osjetljiva stoga im zimi trebate posvetiti dodatnu pažnju. Da ih treba redovito mazati balzamom za usne, već znate, no usnama je zimi potreban i piling, jer uklanjanje mrtvih stanica kože ubrzava proces regeneracije. A za mekše i mlađe usne utrljajte bademovo i ulje vitamina E.

5. Ne zaboravite na oči
Koža je oko očiju dosta tanja od ostatka lica pa je zimi puno osjetljivija i suša, posebice kad je vani vjetrovito. Stoga biste u 
hladnijim danima trebali redoviti nanostiti kreme za područje oko očiju. Pripazite i pri izboru make up-a te birajte pudere koji su pogodni i za osjetljivu kožu, poput Vichy Teint Ideal tekućeg pudera koji također korigira i ujednačava ten.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

6. Pripazite na prehranu
Ono što jedete ili ne jedete također ima ogroman utjecaj na izgled vaše kože, a idealno vrijeme da počnete paziti na prehranu je upravo sad. Kako biste zaštitili i ojačali kožu prije i tijekom zime, povećajte dnevni unos povrća i zdravih masnoća, poput omega 3 masnih kiselina te jedite hranu bogatu kalcijem i vitaminom D. Riba je izvrstan izbor, jer osim što je bogata omega 3 kiselinama, sadrži i vitamin D, a zdrave masnoće pronaći ćete i u orašastim plodovima, maslinovom i kokosovom ulju te čak i siru koji je uz to bogat i kalcijem. Također, pijte dosta vode, a odličan izbor je i zeleni čaj koji je bogat antioksidansima.

 

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0