Beauty
Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? 1/18 Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni? Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni?

Princeza Kovrčica: Kako do prekrasnih, bogatih lokni?

Kovrčavu kosu nije lako održavati, a kako dovesti neposlušne lokne u red otkriva hair stilistica Aleksandra Oparov

Ima jedna knjiga za djecu o princezi Kovrčici. Uglavnom, radi se o njezinoj predivnoj kosi koja je bogata loknama od jutra do mraka, svi joj se dive, no u stvarnosti baš i nije tako. Mojih par frendica s baš takvom kosom žale se da im je suha i da te lokne trebaju poštenu njegu da bi bile sjajne i bogate. Da, kosa im je prilično gusta i izgleda savršeno kad je sređena pa, na primjer, prebačena na jednu stranu... Kako sve to dovesti u red, pitala sam znalca - odlične savjete dala nam je Aleksandra Oparov iz Rijeke, dugogodišnja frizerka i stilistica kose.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL
- Kovrčava kosa je zaista ukras, no iako na prvi pogled izgleda kao da je laka za održavanje, one koje imaju kovrčavu kosu znaju da to baš i nije uvijek tako. Zašto? Prije svega, kovrčava kosa je vrlo često suha kosa, nedostaje joj prirodne vlažnosti, a ako je još i kemijski tretirana, tada joj nedostaje i ‘hrane’. Osim toga, intenzivno reagira na vremenske prilike, odnosno na vlagu ili suhi vjetar. Drugim riječima, kovrčava kosa traži poseban tretman kako bi sjala u svoj svojoj raskoši. Prvo mjesto po važnosti za kovrčavu kosu pripada frizeru, i to kvalitetnom frizeru, zato što kovrčavu kosu nije lako šišati, to je vještina koja iziskuje i iskustvo i znanje, pa čak u nekoj mjeri i ljubav prema kovrčama. Savjet plus - potražite frizerku koja možda i sama ima kovrčavu kosu, veće su šanse da zna što radi. Nadalje, ovisno o debljini same vlasi i stupnju kovrčavosti, razlikuju se i efekti koje želimo postići, a sve to ovisi o proizvodima! Jedni proizvodi potenciraju kovrče, drugi ih definiraju, treći discipliniraju... Dakle, trebate tražiti proizvod u odnosu na debljinu kose i rezultat koji želite u konačnici - govori. 

 | Autor: arhiva arhiva Regenerator, Cheeky, wow-junkie.com, 75 kn

Što se tiče bojenja, kovrčava kosa u pravilu traži jednobojnu kosu, no odlučite li se ipak za pramenove, tada bi oni trebali biti deblji i ne previše gusti kako se ne bi ‘izgubili’ u kovrčama. Ako je moguće, predlažem preljeve ili boje bez amonijaka, na bazi ulja, kako ne bismo dodatno isušivali kosu te zadržali maksimum sjaja. Kovrčava kosa često nije sjajna zbog loma svjetlosti na njezinoj strukturi. Što se tiče dužine, ona je, naravno, prije svega uvjetovana oblikom lica i količinom kose, no možemo reći da su dužina do vrata ili do ramena najidealnije. Ako je kovrčava kosa preduga, to bi joj moglo dodati nepotrebnu težinu pa će izgledati obješeno i ‘mrtvo’. Kod njegovanja kovrčave kose imperativ je kvaliteta proizvoda: nužni su šamponi s njegujućim sastojcima, maske za dubinsku regeneraciju, ulja za kosu, kao i styling. Predlažem i što manje češljanja, ako je moguće, prirodno sušenje ili uz pomoć dodatka za fen, tzv. difuzora. Dobro šišanje i pravi proizvod jamče da će naše kovrče dati najviše od sebe, pa čak i izazvati malo zavisti kod onih koje ih nemaju - dodaje hair stilistica A. Oparov.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL

Ovaj tip frizure daje glamurozan dojam, osobito ako su pramenovi raskošni i sjajni - idealno za srediti lice u revijalnom tonu. Na primjer, sočan fuksija ruž ako ste brineta ili neki u opojnim crvenim tonovima u slučaju plavuše. Crvenokosima odlično pristaju teksture u ljubičastim tonovima. Zavodljivost očima dat će plava linija pojačana šljokicama i nekoliko poteza maskarom. Sve podsjeća na osamdesete i njihovo pravilo “više je više”. A i simulira život prepun izlazaka! No danas imamo neusporedivo postojaniji make-up, tehnološki napredne formule. Tu su i super mat sjenila ili ona poput baršuna, ruževi s kojima možemo piti i jesti, bez brige da će nestati ili ostati na čaši, kao i HD puderi čija formula ujedno njeguje lice te daje onaj nježno osvijetljeni izgled. Osobito na fotografijama, kad nam najviše treba.

 | Autor: arhiva arhiva Tekući puder, Catrice, Kozmo, 55,90 kn

Upravo su takvi puderi unijeli revoluciju u svijet fotkanja i selfieja jer je ispalo da nam treba - nešto profesionalno, što gotovo “pegla” lice i čini ga nježnim, gotovo savršenim. Naravno da uvijek ima neka točkica koju želimo dodatno pokriti, za što je idealan highlighter korektor (koji ujedno manipulira svjetlost koja sjeda na lice), no puderi nove HD generacije prijatelji su ljepote i saveznici našim izlascima do jutra. Za pojačanu njegu ispod takvih pudera treba ići s jačom hidratacijom kako bi koža satima bila mekana i podatna.

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0