Beauty

Posvijetlite kosu prirodnim putem i očuvajte njenu ljepotu

Iskoristite preostale sunčane dana i uz pomoć namirnica iz kuhinje napravite prirodne pramenove u kosi

Za prirodan izgled kose i plave pramenove ne trebaju vam kemikalije, dovoljne će biti namirnice koje vjerojatno već imate kod kuće i, naravno, mala pomoć sunca. Ove metode će lagano posvijetliti vašu kosu i odlično će izgledati uz lagano preplanuli ten koji vam je ostao nakon ljeta. Dodatan je plus to što ih možete kombinirati za jači učinak!


Limun
Sok od limuna u kombinaciji sa suncem prirodno će “dignuti” boju s vaše kose. Nabavite bočicu s raspršivačem, iscijedite jedan limun i po želji stavite malo regeneratora ili ulja za kosu. Raspršite po kosi i izađite na sunce.


Med
Osim što će posvijetliti vašu kosu, med će je i omekšati. Pomiješajte med s malo tople vode za lakše nanošenje na kosu. Na vlažnu kosu nanesite mješavinu i pokrijte kapom za tuširanje. Ostavite sat vremena i isperite.

 | Autor: Getty Images Getty Images
Kamilica
Kamilica je odlična za one s tamnijom nijansom kose koji žele nadodati zlatnu nijansu svojoj boji. Napravite čaj od kamilice s više vrećica čaja, pričekajte da se ohladi, prebacite u raspršivač i raspršite po kosi. Isto kao i s limunom, izađite na sunce i pričekajte da se kosa u potpunosti osuši.


Cimet
Pomiješajte cimet i vodu do teksture paste. Na mokru kosu nanesite regenerator tako da se cimet može “zalijepiti”. Kosu složite u punđu i prekrijte kapicom za tuširanje. Za najbolje rezultate tako prespavajte i isperite ujutro.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0