Beauty

Pogreške koje najčešće činimo pri nanošenju parfema

Nikad više nemojte trljati zglobove nakon nanošenja parfema, na taj način nestaju molekule parfema i uništava se miris

Parfem, za početak, moramo nanositi na odgovarajuća mjesta: zglobove, iza uha, na bočne strane vrata i unutarnje strane laktova. Isto tako, svoj omiljeni miris obavezno držite daleko od svjetlosti, jer će tako duže zadržati svoja kemijska svojstva i ostati nepromijenjen. Najbolje bi bilo da ga čuvate u originalnoj ambalaži u nekoj ladici, ali niti slučajno u kupaonici, jer vlaga smeta parfemima.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Parfem nanosite izravno na kožu i to na određene točke na tijelu gdje možete osjetiti njegov učinak. U pravilu, parfem se nanosi na pulsne zone, odnosno točke na tijelu na kojima možete osjetiti puls. Na taj će se način miris širiti sa svakim otkucajem vašeg srca.

Većina nakon nanošenja parfema protrljaju mjesto nanošenja ne znajući da na taj način nestaju molekule parfema i uništava se sam miris. Parfem treba nanijeti i pustiti da sam "odradi" čaroliju.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Savršen miris na tijelu možete duže zadržati tako što ćete na mjesta na koja ga namjeravate nanijeti prvo staviti malo maslinovog ulja ili vazelina, pa tek onda kapljice parfema. Masnoća dulje zadržava mirise, pa će tako i parfem biti postojaniji.

Photo: Getty Images

Komentari 0