Beauty

Pocrni u roku keks!

Bliži se ljeto, a ti bijela kao sir? Samotamnjenje je osjetljiva tena kod mnogih žena baš jer smo navikle na to da nas čine flekavima i odurno narančastima, ali isplati se isprobati. Ne brini, spašavamo te!

Samotamnjenju uvijek izvlačimo mane, no ono na što ne obraćamo pažnju je činjenica da, kako je tehnologija napredovala, tako je i tržište preplavljeno pametnim proizvodima za samotamnjenje koji se pravilnije i suptilnije razvijaju, uz to što dolaze u nekoliko nijansi, sporije se ispiru, nemaju više miris "spaljene kože"... 

Proizvodi za samotamnjenje danas dolaze u nijansama koje su prilagođene različitim tipovima kože, pa tako najčešće možete birati između svijetlih, srednje tamnih i tamnih nijansi. Drugi odabir ide na teksture proizvode: možete izabrati kremu, losion, gel, gelovi za ispod tuša, maramice, sprej, mousse pa čak i maramice; ovisno o tome koliko ste spretni, takav proizvod i birajte! Jedan od obaveznih gadgeta je i rukavica za nanošenje proizvoda za samotamnjenje, kako ti ruke upiju kod nanošenja proizvoda zaista puno boje, ali i bilo kakva masnija hidratantna krema kako bi izbjegla tamnije laktove i koljena. Imaš sve spremno? Kreću kratke instrukcije!

via GIPHY

 

Prvo obavi temeljiti peeling tijela, jer što god mrtve kože ostaje na tebi pretvorit će se u tamnije fleke na tijelu, što naravno želiš izbjeći. Zatim dobro posuši kožu i nanesi na sve zglobove, pa tako i laktove i koljena, masniju kremu i čekaj dok se skoro sasvim ne upije. Nakon što staviš rukavicu za nanošenje proizvoda za samotamnjenje, kreni kružnim pokretima utrljavati proizvod u kožu i pazi da ga naneseš na baš sve dijelove tijela. Kad prelaziš preko zglobova pazi da koristiš manje proizvoda kako ih ne bi pretjerano potamnila. Nakon što naneseš proizvod nemoj se tuširati minimalno onoliko sati koliko je preporučeno i probaj izbjegavati sve bijelo jer ćeš potencijalno sve dobro pobojati.  Boja će se razviti tijekom noći i sljedeće jutro ćeš biti lijepo preplanula. Ako se negdje boja previše razvila možeš je ublažiti starim trikom: uzmi polovicu limuna i njome trljaj problematične dijelove. Nakon toga područje isperi vodom i nanesi na nju hidratantnu kremu. Želiš li jači ten, jednostavno ponovno nanesi proizvoda za samotamnjenje! 

via GIPHY

 

Još jedna od opcija koja ti preostaje je tzv. "špricanje" koje se obavlja u mnogobrojnim kozmetičkim salonima diljem Hrvatske. Solarij smo zdušno odlučiti preskočiti jer je vrlo nezdrav. :) Iako ovo nije idealna tranzicija za prirodno tamnjenje (naravno, ako se voliš sunčati), ono je svakako bolji i zdraviji izbor od sunčanja. 

 | Autor: promo promo

1) Vita Liberata Marula Self Tanning Dry Oil SPF 50 - 39 funti; 2) Biobaza losion za samotamnjenje - 69,90 kn; 3) Bronze Ambition Fake Don't Bake Natural Look Tanning Cream - 75,90 kn; 4) Essence Next Stop Summer 01 Slightly Bronzing With Shimmer - 27,99 kn; 5) Loving Tan Deluxe Bronzing Mousse - 33 funte// Proizvodi se mogu nabaviti u drogerijama, na PinkPanda.hr i na CultBeauty.co.uk.

Photo: promo

Komentari 0