Beauty

Pet bizarnih beauty mitova koji su stvarno istiniti

Nije šala! U moru priča koje su nam mame prenosile, odabrali smo nekoliko beauty mitova koji imaju smisla

Zbog brijanja nam dlake rastu gušće i tamnije. Tekući puder zatvara pore. Popucale vrhove popraviti će jedino ulje. Ne, ne i ne. Ali onda s druge strane postoji jako puno bizarnih beauty mitova koji su stvarno istiniti. Neki od njih su baš jako čudni pa prema tome nije ni čudno da su ljudi skeptični prema njima.

TRLJANJEM OČIJU NASTAJU BORE

Ako imate običaj trljati oči kada ste umorni, odmah se dogovorite sami sa sobom da prekidate s ovom navikom. Oči nas svrbe kada su suhe, a ako vam se ova pojava često javlja radije držite kapi za oči blizu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

TREBATE TURPIJATI NOKTE SAMO U JEDNOM SMJERU

Prije svega, uvijek birajte staklenu rašpicu za nokte. Ako turpijate nokte pokretima lijevo-desno kao da tražite probleme. Oslabljujete nokte i tako lakše pucaju i listaju se.

MASKARU TREBATE ZAMIJENITI SVAKA TRI MJESECA

Ne, ovo nije još jedan ekstra razlog kojim se tješimo da nam treba više beauty proizvoda. Rok trajanja maskare je u prosjeku tri mjeseca, a što je duže držite - veća je mogućnost od razvitka bakterija. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

OD PIVE JAČA KOSA

Istina je! Ako imate tanku kosu, ispiranje pivom moglo bi ju osnažiti i ojačati više nego što mislite. Plus: alkohol će još bolje očistiti kosu.

ZBOG SPAVANJA SA ŠMINKOM NASTAJU BORE

Nije mit. I mama vam ovo nije govorila bez razloga. Po noći se koža najviše regenerira i samim time joj je potrebno ovo dragocjeno vrijeme da se oporavi. Dopustite joj da diše!

 

Photo: Getty Images

Komentari 0