Beauty

Ovi trikovi s maskarom će promijeniti vaše trepavice zauvijek

Ne možete zanijekati moć dobre maskare i drastične transformacije koju čini na ženskom licu

Jedan do omiljenih dijelova naše beauty i makeup rutine je upravo razlika koju može učiniti nekoliko slojeva maskare. Od umornih do svježih i mladolikih očiju, u svega nekoliko poteza - zahvaljujući četkici maskare. S obzirom na to da nam je toliko važna, danas ćemo podijeliti s vama nekoliko super trikova koje bi svaka djevojka trebala znati.

ZA DUŽINU

Nanesite maskaru prvo na vanjski kut trepavica, a zatim od korijena pa do vrhova kao što biste to i inače učinili. Tako ćete jedan ekstra sloj staviti samo na vanjski dio zbog čega će oči izgledati mačkastije i otvorenije, a trepavice puno duže. 

SPRIJEČITE MRLJANJE

Kad nanesete maskaru obavezno ju ostavite da se dobro osuši prije nanošenja svakog sljedećeg sloja kako se formula ne bi preslikavala na kapke. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

ZA DONJE TREPAVICE

Prislonite žlicu na područje ispod oka kako ni slučajno ne biste dotaknuli područje ispod očiju prilikom nanošenja maskare. 

UKLONITE GRUDICE

Iskoristite jednu od onih četkica za jednokratnu upotrebu i umočite je u sredstvo za uklanjanje šminke te prođite preko područja s grudicama kako biste ih uklonili.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

AKO SE SLUČAJNO UBODETE U OKO...

Ništa ne brinite, hidratantna krema i štapić za uši očistiti će SVE potencijalne mrlje. 

SPRIJEČITE SUŠENJE MASKARE

Nikad nemojte bez veze otvarati maskaru niti vaditi četkicu iz tube. Na taj način zrak ulazi u pakiranje i isušuje formulu. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

PRODUŽITE JOJ ROK TRAJANJA

Namočite gotovo praznu tubu maskare u čašu tople vode i ostavite ju nekoliko minuta kako bi se eventualni osušeni proizvod otopio. 

ŠTO KADA VAM PONESTANE MASKARE?

Iskoristite vazelin koji imitira sličan efekt, a trepavice izgledaju gušće, sjajnije i voluminoznije. 

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0