Beauty
Svakodnevne navike koje uzrokuju nastanak prištića

Ove četiri svakodnevne navike uzrokuju nastanak prištića, pripazi na njih

  • Stalno ti je nečista koža i to te užasno živcira? 
  • Razlog za to bi mogle biti neke stvari koje radimo svaki dan
  • Otkrit ćemo ti koje četiri stvari mogu lako uzrokovati nastanak neželjenih prištića

Nemaš pojma zašto se stalno boriš s prištićima? Nažalost, uzrok se često krije u tipičnim svakodnevnim navikama. Stoga ubuduće imaj na umu ove četiri stvari…

Oprez, mobitel je zamka!

Stalno visiš na telefonu i razgovaraš s kupcima, prijateljima ili svojim voljenima? Onda se ne moraš čuditi ako ti koža krene u štrajk. Nebrojene klice i bakterije nakupljaju se na slušalicama i zaslonima tijekom vremena, što može dovesti do kontaminacije u stalnom kontaktu s kožom. Stoga, sada više nego ikada, redovito dezinficiraj svoju opremu! 

 | Autor: Unsplash/Paul Hanaoka Unsplash/Paul Hanaoka

Pogrešna beauty rutina 

Oni koji imaju masnu kožu, a time i prištiće, često su podložni štetnoj zabludi. Pokušavaju vratiti kožu u ravnotežu izrazito isušujućim proizvodima, ali to ima upravo suprotan učinak. Koža čak i na dehidraciju reagira pojačanim stvaranjem masnoće i tako potiče razvoj prištića. Osobito prištići zahtijevaju veliku njegu kako bi cijeljenje napredovalo i kako bi se spriječilo stvaranje ožiljaka. Stoga je bolje raditi s blagim proizvodima.

Možda vas zanima "Cijeli život imam problema s prištićima!" Zsa Zsa je pokrenula liniju proizvoda za kožu lica! Rubrika Stars Stars

Higijena prilikom nanošenja šminke

Kada si zadnji puta očistila spužvicu za šminkanje, četke i blendere? Ako je prošlo više od tjedan ili dva, miteseri i crvenilo te ne bi trebali iznenaditi. Isto vrijedi i za ručnike i jastučnice: sve što dođe u dodir s kožom tvojeg lica s vremenom će sakupiti bakterije i spore gljivica. To onda operi na 60 stupnjeva!

Savjet: spužvice i četke možeš očistiti nježnim šamponom ili gelom za pranje lica. Jednostavno zapjeni, operi i ostavi da se posuši na ručniku.

 | Autor: Unsplash/Raphael Lovaski Unsplash/Raphael Lovaski

Bez ruku!

Svatko tko se pomno promatra na Zoom sastancima bit će šokiran koliko često drži ruke na licu. Odsutno se češemo po čelu, podupiremo glavu ispred računala ili masiramo i trljamo oči, čelo i sljepoočnice: svakim dodirom prenosimo ostatke, bakterije i prljavštinu s prstiju na osjetljivu kožu lica i riskiramo kontaminaciju i infekcije. Stoga prekini tu naviku odmah sada! 

Možda vas zanima Imaš prištiće na leđima? Ove dvije neočekivane stvari mogu biti uzrok tome Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock

Komentari 0