Beauty

Ove će make up pogreške čak i vaš dečko primijetiti

Pa ako vam dečko primjećuje razliku u nijansama na vratu onda znate da je gadno...

Dobar puder mora izgledati kao da ga nemate na licu, mora izgledati kao savršena koža. Treba biti nevidljiv i dugotrajan. Najveća pogreška koja vam se može dogoditi jest ona vidljiva linija na vratu ili uz duž čeljusti. S druge strane, ako vam dečko primjećuje makeup pogreške na licu - onda znate da su baš VIDLJIVE. 

Kako bismo vam pomogli da ih više nikad ne ponovite, donosimo šest najčešćih pogrešaka s puderom za koje smo sve s vremena na vrijeme krive, a nažalost, vidljive su iz aviona. 

NIJANSA LICA I VRATA SE RAZLIKUJE

Svakako najveća i najgora makeup pogreška. Kad tražite svoju nijansu pudera neka bude što sličnija nijansi vašeg vrata, a ne ruku ili dlanova. Plus: posvetite dovoljno vremena blendanju pudera kako bi rezultat bio što savršeniji.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

VIDLJIVE PORE

Obavezno koristite bazu za šminku koja će popuniti pore, a učiniti tekući puder savršenijim nego prije. Nakon što zagladite pore svaki ću puder ljepše i laganije kliziti na licu. 

KORISTITE KRIVE PROIZVODE ZA SVOJ TIP KOŽE

Kad birate skincare proizvode sigurno mislite na svoj tip kože, ali činite li isto i pri odabiru pudera? Ako imate suhu ili dehidriranu kožu birajte proizvode koji su na bazi vode te ju hidriraju. Ako imate masniju kožu, birajte puder koji matira i u svoju makeup rutinu obavezno uključite puder u kamenu. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

KRIVA NIJANSA KOREKTORA

Presvijetli ili pretamni korektor više će vam odmoći nego pomoći. Za područje ispod očiju birajte korektor nijansu svjetliji, a za prikrivanje bubuljica onaj u boji vaše kože (kako bi se nezamjetno stopio s kožom). 

TRAGOVI ČETKICE

Tragovi četkice lako su vidljivi, ali jednako lako ih možete izbjeći. Ako vaša četkica ostavlja tragove po licu, znači da je loše kvalitete ili niste dobro fiksirali šminku. Obavezno pređite preko cijelog lica transparentnim puderom kako biste dobili glatku površinu lica i tek onda nastavite sa bronzerom, rumenilo i highlighterom. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

PUDER U KOSI

Obično linija kose na čelu otkriva imate li puder ili ne. Samo oprezno prelazite četkicom preko čela kako biste izbjegli neželjeni puder u kosi! 

Photo: Getty Images

Komentari 0