Beauty

Otkrijte sve istine i zablude o korištenju maskare!

Trebaju li plavuše zaista birati smeđe nijanse te na koji način svakodnevno isušujete maskaru, otkrijte u tekstu

Od prve maskare do danas mnogo se toga promijenilo. Žene sada imaju sve servirano - od nevjerojatno učinkovitih beauty tehnologija do umjetnih trepavica. Sve što vam preostaje je zavodljivo treptati! Ipak, mnoge žene i dalje imaju pogrešne predodžbe o korištenju maskara, a ovo je osam najčešćih.

Pogrešno: Najbolje je koristiti višenamjensku maskaru koja definira, produžava i čini trepavice punijim.

Točno: Mnogo je bolje kupiti maskaru za jednu - specifičnu namjenu. Sastav maskare obično je takav da se mora žrtvovati jedna prednost na račun druge i zato vizažisti često nanose nekoliko slojeva različitih maskara kako bi postigli željeni rezultat: i dužinu i gustoću i uvijenost.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Pogrešno: Plavuše trebaju koristiti smeđu maskaru.

Točno: Sve žene trebaju koristiti crnu maskaru, pogotovo plavuše! Svrha maskare je isticanja oblika očiju i definiranje trepavica. Dakle, njen učinak moraju biti uočljiv!

Pogrešno: Prije upotrebe maskare nekoliko puta morate izvući i uvući četkicu u tubu, kako biste "uhvatili" potrebnu količinu proizvoda.

Točno: Ako to činite, na četkici će se nagomilati previše maskare koja će se brže sušiti. Osim toga, na trepavicama će se stvoriti grudice, maskara će se, zbog viška kisika, osušiti brže.

Pogrešno: Povlačenjem četkice o rub tube ukloniti višak maskare s vrha.

Točno: Maskara koja ostane na rubu tube osušit će se i ponovo završiti na četkici, zbog čega će se na trepavicama stvoriti grudice. Mnogo je bolje da višak maskare uklonite pritiskujući četkicu između dva sloja papirnate maramice.

Pogrešno: Jedino pomoću maskare za produžavanje trepavice postaju duže.

Točno: Istina je da sitna vlakna u sastavu ovog tipa maskara neznatno produžavaju trepavice. Međutim, osim odgovarajuće maskare, podjednako je važan i tip četkice. One koje podsjećaju na češalj najučinkovitije produžavaju. Ali, trepavice se potamnjivanjem već vizualno izdužuju. Ako želite da izgledaju primjetno duže, dovoljno je našminkati samo vrhove.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Pogrešno: Maskaru nikada ne treba nanositi na donje trepavice.

Točno: Obavezno stavljajte maskaru na donje trepavice, pogotovo kada želite stvoriti "smokey eye" izgled. Ipak, pripazite da se trepavice ne slijepe.

Pogrešno: Nanošenje maskare završni je dio šminkanja.

Točno: Vizažisti savjetuju nanošenje jednog sloja maskare prije sjenila i korektora, a zatim još jedno po završetku šminkanja. Prvi sloj omogućava definiranje trepavica, dok se nanošenjem drugog sloja naglašava boja.

Pogrešno: Uporaba uvijača može oštetiti trepavice.

Točno: Ako pravilno koristite uvijač, nećete oštetiti trepavice. Razumljivo, ova spravica se koristi prije nanošenja maskare jer će se, inače, zalijepiti za trepavice i iščupati ih iz korijena.

Photo: Getty Images

Komentari 0