Life&style

Otkrijte koji je najbolji proizvod za čišćenje vašeg tipa lica

Kakve proizvode trpi osjetljiva koža te kako tretirati onu mještovitu - kao masnu ili kao suhu? Donosimo odgovore

Na tržištu se iz dana u dan pojavljuju novi, inovativni proizvodi za njegu i čišćenje lica, a osim što ih je teško sve popratiti, nije lako ni izabrati koji ćete koristiti. No izbor je zapravo jednostavan, jer svakom tipu kože treba drugačiji proizvod, a koji najbolje odgovara vama, otkrivamo u nastavku:

Normalna koža

Vjerojatno imate sitne nedostatke, pa vam se nudi najveći broj proizvoda. Probajte pronaći proizvod koji će istovremeno učiniti blagi piling i hidratizirati kožu kako biste i dalje izgledali sjajno.

Masna koža

Potražite posebne dermatološke kreme koje uz blagi piling pomažu i pri uklanjanju masnoće. Zapamtite samo da, ako koristite iste proizvode i tijekom suhih zimskih mjeseci, uvijek koristite laganu hidratantnu kremu kako biste bili sigurni da se koža neće isušiti i otići u drugu krajnost.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Koža sklona aknama

Za razliku od većine proizvoda namijenjenih eliminiranju "jednokratnih" akni, vama su potrebni proizvod koji će se pokazati dugoročno isplativim. Potražite preparat u obliku pjene, koji eliminira nepravilnosti, uklanja crvenilo i znakove starenja, te smanjuje bore.

Osjetljiva koža

Najbolji čistač za osjetljivu kožu lica je onaj koja sadrži najmanje kemikalija. Pronađite proizvode koji sadrže proteine ​​soje ili zobi, jer su oni izrazito nježni za sve tipove kože, a pogotovo za osobe s osjetljivom kožom.

Mješovita koža

Osobama s mješovitom kožom je možda i najteže, jer nikad ne znaju trebaju li kupiti različite proizvode za različite dijelove lica ili se fokusirati isključivo na proizvode za masnu ili suhu kožu. Najbolje bi bilo da odaberete nježniji proizvod koji pomaže i u borbi protiv akni.

Photo: Getty Images

Komentari 0