Life&style

Nećete biti (pre)sretne: Evo kako se grudi mijenjaju s godinama

Možda su vaše godine najvidljivije na licu (zahvalite to borama), ali ni drugi dijelovi tijela nisu imuni na starenje

Kao da niste imale dovoljno briga na pameti, pred vama se nalazi tekst koji će vas pokušati pripremiti na ono što dolazi i na stvari s kojima će se uskoro suočiti vaše grudi (a i vi s njima). Ne, ne morate nam zahvaljivati.

Na sreću (ili žalost, kako kome), upravo su grudi dio ženskog tijela koji je najpodložniji promjenama. Naravno, u tu statistiku se ne ubrajaju žene koje su se počastile "grudima po mjeri". 

Kako bilo, bile vi spremne ili ne, vaše grudi će se drastično promijeniti nakon što zakoračite u četrdesete ili pak kada stignete na korak do menopauze. Konkretno, ovo vas očekuje:

Postat će mekše

Čvrstoća grudi najvjerojatnije će se promijeniti (na gore) već nakon prve trudnoće, a sa svakom idućom trudnoćom promjena će biti još očiglednija. 

Naime, s godinama se smanjuje količina kolagena u tijelu zbog čega dolazi do gubitka gustoće i čvrstoće grudi.

 | Autor: arhiva arhiva

Kvržice

U vašim grudima povećat će se količina masnoće pa se nemojte iznenaditi ako odjednom napipate i mekane kvržice. One nisu razlog za paniku, ali ako napipate nešto tvrđe ili veće kvržice svakako bi trebali posjetiti doktora.

Visit će

Ok, ne morate odmah paničariti. To ne znači da će vaše grudi preko noći krenuti nalikovati grudima starih baka na humorističnim ilustracijama. Ipak, primijetit ćete da su vam odjednom postali puno draži grudnjaci koji obliku grudi, a mogli biste i požaliti što tijekom proteklih godina ipak niste češće vježbali.

 | Autor: arhiva arhiva

Postaju veće - ili manje.

Da, dobro ste pročitale. Ne postoji univerzalno pravilo koje nepogrešivo predviđa kako će se vaše grudi ponašati. Ženske grudi razvijaju se do sredine dvadesetih, ali oblik mijenjaju i tijekom trudnoće te često i nakon nje ostaju iste veličine i oblika. 

Također, promjena težine utjecat će i na veličinu grudi. No, jedno je sigurno - neće izgledati kao prije.

Photo: arhiva

Komentari 0